Божков е задържан за 24 часа. Ще бъде откаран в

...
Божков е задържан за 24 часа. Ще бъде откаран в
Коментари Харесай

Адвокат на Васил Божкков: Върна се доброволно, за да изчисти името си пред съда

Божков е арестуван за 24 часа. Ще бъде откаран в Министерство на вътрешните работи болница.

 

Това съобщи юристът на Васил Божков, швейцарецът Стоян Баумайер, който дойде от Дубай дружно с предприемача, упрекнат в 19 закононарушения. Той обаче отхвърли да разяснява повода за ареста на Божков.

 

Божков се върна напълно непринудено и при първа опция, тъй като до завчера той нямаше позволение от Дубай да напуща страната. Върна се, с цел да почисти името си пред съда, добави Баумайер.

Клиентът му е арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, след което за 72 часа по някое от обвиняванията.

 

" Процедурата се спазваше от управляващите в Абу Даби и от управляващите на Летище София. Васил Божков беше арестуван за 24 часа. Сега ще бъде откаран в Министерство на вътрешните работи болница за обзор, а по-късно вероятно ще бъде разпитан от прокуратурата ".

 

" Преди две години Върховният съд в ОАЕ отхвърли изрично неговата екстрадиция заради липса на каквито и да било доказателства, предоставени от Прокуратурата за каквито и да било осъществени закононарушения ", добави той, като добави, че решението е било подбудено от съображения за сигурността на клиента му.

" Алексей Петров и Васил Божков нямат нищо общо. Техните пътища в никакъв случай не са се пресичали ", съобщи още бранителят и добави:

" Не вкарвайте клиента ми във филми, за които той даже не знае, че е имало кастинг. "

Адвокатът посъветва да бъдат следени обществените мрежи на предприемача през идващите дни, където щяло да има повече информация.

„ Знам защо е задържан, само че ще го разясняваме след понеделник. Съветвам ви да следите обществените профили – там ще има спомагателна информация “, изясни юристът.

 

" Моят клиент е в отлична форма, положително здраве. Тренира всеки ден. Следете обществените му мрежи. Бъдете здрави! ", разяснява още Баумайер.

 

Самолетът на Божков кацна в София минута след 15 часа. А той самият пусна пост: " Кацнах. Имам среща с бухалките. #БъдетеЗдрави ".

 

Това, което БНР научи импровизирано е, че от към три седмици Васил Божков поставя старания да откри връзка с държавното обвиняване, тъй като е желал да се върне в България. Дали и какво желае да каже, следва да се научи при първа опция, когато той ще бъде забелязан.

 

Обвиненията против Божков включват: управление на проведена незаконна група, насила, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице и подбуждане към закононарушение по работа, търговия с въздействие, пране на пари, укриване на налози, обезчестяване и други

 

Очаквайте детайлности

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР