Божин Божинов, кмет на община Тополовград, замина като доброволец, който

...
Божин Божинов, кмет на община Тополовград, замина като доброволец, който
Коментари Харесай

Наш кмет замина като доброволец в Турция. Помагал е и в болница по време на пандемията

Божин Божинов, кмет на община Тополовград, отпътува като доброволец, който ще оказва помощ в засегнатите от унищожителните трусове региони в Турция.

Това заяви за Българска телеграфна агенция старши специалистът в локалната администрация по отбранителната и мобилизационна подготовка и координатор на локалното доброволческото формирование „ Сакар 12 “, Иван Замов. По неговите думи Божинов е изхвърчал за югоизточната ни съседка през вчерашния ден по обяд от Летище София с втората група от български спасители.

Замов посочи, че още не е ясно в кой
район на бедствието в Турция
ще бъде разпределена групата и какви ще бъдат съответните й задания. Евентуален контакт с Божинов ще бъде сбъднат след идването и насочването към обитаемо място, където има потребност от помощ.

За Божинов това не е първа задгранична задача. През март 2014 година той отпътува за Крим дружно със зам.-председателя на Общинския съвет в Тополовград Красимир Иванов, с цел да пази правата на българската общественост на полуострова. По време на пандемията от помагаше също като доброволец в регионалната болница в Ямбол.

Българските доброволци в Турция са разкрили петима души. Това написаха във Фейсбук профила си от Националната асоциация на доброволците в Република България.

Операцията по изваждането на откритите хора продължава и сега, допълниха доброволците. „ Само за 1 избавен човешки живот си СТРУВА ”, написаха от НАДРБ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР