Боже колко са нагли. Посланикът в Лондон Марин Райков поиска

...
Боже колко са нагли. Посланикът в Лондон Марин Райков поиска
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Колко са нагли! Посланикът ни в Лондон иска да ореже секциите за гласуване

Боже какъв брой са нагли. Посланикът в Лондон Марин Райков изиска да се орежат секциите във Англия. Това написа Тошко Йорданов от " ИТН " в " Туитър ".

Българският дипломат във Англия Марин Райков е изпратил писмо до Централната изборна комисия (ЦИК) с искане 86-те секции, които планирано ще бъдат разкрити на острова, да бъдат доста понижени.

От посолството упорстват съвсем на всички места, където е планувано да се открият 2, 3 или 4 секции, те да бъдат сведени до една.

За предлагането на някогашния министър председател заяви членът на комисията Цветозар Томов на съвещанието ѝ на 24 май.

„ От посолството излизат с аргумента, че поради по-големия брой секции, които ще се разкрият този път в Обединеното кралство, те не чакат да има подобен напън и толкоз хора, които да гласоподават на съответните места, и смятат, че този сведен брой секции би бил достатъчен”, изясни Томов претекстовете на посланика

На съвещанието редица членове на комисията са отхвърлили предлагането.

„ Сега през днешния ден виждаме, че секции би трябвало да се разкриват по целенасоченост, тъй като, видите ли, посланикът в Лондон, който ние доста добре познаваме, тъй като преди този момент обиколи Италия, Франция, не му харесвало да се отварят секции”, разяснява Гаврилов. И яростно продължи: „ Има ли разбор на посолството в Лондон? Няма, аз съм уверен, че те не са създали разбор... В Лондон ще се редят 800 индивида на една машина. Ние саботираме машинното гласоподаване по този начин!”, съобщи " Сега ".

ЦИК ще изчака да завърши подаването на заявки за гласоподаване от българите зад граница, крайният период за което е 15 юни и тогава ще се произнесе дефинитивно по броя на секциите, заяви членът на комисията Цветозар Томов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР