Божанков в петък беше изключен от парламентарната група на БСПНяма

...
Божанков в петък беше изключен от парламентарната група на БСПНяма
Коментари Харесай

Явор Божанков: Не напускам парламента!

Божанков в петък беше изключен от парламентарната група на Българска социалистическа партия

„ Няма да напусна Народното събрание, тъй като не е правилно, че съм подвел гласоподавателите “. Това сподели в извънредно изявление за ЯворБожанков, който в петък беше изключен от парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Причината за изключването му беше позиция в поддръжка на военната помощ за Украйна. Преди това той гласоподава и против друга идея на социалистите в 48-ия парламент – връщането на хартиената бюлетина.

„ Моите позиции са били такива в акция, в предния мандат. Винаги съм казвал едно и също. Всъщност нашата група и аз персонално напуснахме Народното събрание, с цел да въведем машинния избор. Аз персонално съм водил тежки борби за този машинен избор и в никакъв случай не съм казвал противоположното. Не съм влезнал в акция и да кажа на моите гласоподаватели: вижте в този момент влизам в този мандат с главен приоритет с ГЕРБ и Движение за права и свободи да върнем хартиената бюлетина “, разяснява Божанков, който не е член на Българска социалистическа партия, а е от гражданската квота.

Той описа, че в петък други депутати от Българска социалистическа партия са му предложили да не взе участие в гласуването за военната помощ за Украйна. „ Считам, че това е исторически миг за България и желая един ден децата ми да знаят по какъв начин съм дал своя вот “, акцентира националният представител.

ЯворБожанков призна, че е афектиран от думите на сътрудниците му социалисти, че е непризнателен. „ Партията ми е дала доста, само че и аз на нея, това не е еднопосочна улица “, съобщи депутатът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР