Бохум поднесе изненадата на 11-ия кръг в Бундеслигата и победи

...
Бохум поднесе изненадата на 11-ия кръг в Бундеслигата и победи
Коментари Харесай

Бохум поднесе изненадата и срази лидера в Бундеслигата

Бохум сервира изненадата на 11-ия кръг в Бундеслигата и победи с 2:1 водача в класирането Унион (Берлин). За домакините, за които това бе едвам втора победа от началото на сезона. Точни за отбора на Томас Леч бяха Филип Хофман (43’) и Герит Холтман (71’) преди в края на дуела Милош Пантович да понижи изоставането на гостите в добавеното време.

Домакините изиграха положително първо полувреме, в което на няколко пъти заплашиха вратата на Фредерик Рьонов. Филип Хофман в 27-ата минута насочи рисков удар с глава, когато съумя да надскочи защитата след фал. Именно това се случи и в 43-ата минута, когато той се възползва от един корнер и този път прати тъкмо топката в мрежата за 1:0.

Домакините не понижиха оборотите и след почивката и бяха покрай ново попадение в 62-ата минута, когато Джорди Осей-Туту получи в наказателното поле, само че изстрелът му нацели горната греда. Те въпреки всичко доближиха до удвояване на резултата десетина минути по-късно, когато Герит Холтман настигна едно подаване на Кристофър Антуи-Аджей при една контраатайа и повиши на 2:0.

Само няколко минути по-късно гостите от Унион желаеха дузпа за нарушаване в наказателното поле. Първонаално тези им митинги бяха подценени, само че малко по-късно съдията получи сигнал от ВАР, че би трябвало да прегледа обстановката още веднъж и столичани получиха 11-метров углавен удар. Зад топката застана Милош Пантович, само че стреля едва и Мануел Риман съумя да се разтегне и да избави. Пантович въпреки всичко доближи до попадение в добавеното време, когато с компактен удар означи почетното попадение за своя отбор.

Въпреки провалянето Унион продължава да е водач след 11 дуела с актив от 23 точки. Бохум заема предпоследното място със 7 точки.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР