< Богдана Карадочева най-после разкри мистерията < Вече близо четиридесет години фенове на

...
<
Богдана Карадочева най-после разкри мистерията
<
Вече близо четиридесет години фенове на
Коментари Харесай

Богдана Карадочева проговори: Ето за кой мъж е песента й „Иване, Иване“

< Богдана Карадочева най-сетне разкри мистерията
< Вече близо четиридесет години почитатели на естрадната легенда се питат за кой мъж е написана песента й „ Иване, Иване “.
< Тя става неоспорим шлагер, само че към момента е обгърната в загадка самоличността на героя, възпят в нея.
< Стиховете в песента са на кралицата на поезията Маргарита Петкова. Двете с Карадочева разкриват, че дълго „ търкаляли “ думите и все нещо не достигало в сътворението на песента.
< Двете дами са безапелационни, че песента е основана на смешка. Но макар че мъжът на Богдана Карадочева-Стефан Димитров написа музиката и думите са прелестни, нещо в цялото й звучене куцало. И една на път за Петрич, на подбив, обърнали каръшкия текст като мигане към слушателите и нещата се случили.
< Кой обаче е Иван в известната ария остава тайнственост и до през днешния ден. Някои допускаха, че зад облика стои екс премиера Иван Костов, други, че е известната телевизионна звезда-Иван Гарелов. Но никой от тях не е първообраз на облика на топ песента, настояват певицата и писателката.
< Маргарита Петкова въпреки всичко разбули тайната, като призна, че зад лиричния воин в песента стои нейно остаряло гадже.
< „ Той си знае кой е. Големите ми любови постоянно са били почтени хора. Затова нито съм живяла, нито съм минавала под венчило с тях. Защото битовизма убива възприятията “, изяснява авторката на редица перли в актуалното песенно изкуство.
<  
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР