Богатите страни използват зеления преход като извинение за стимулиране на

...
Богатите страни използват зеления преход като извинение за стимулиране на
Коментари Харесай

Богатият свят използва зелени политики, за да задържи бедните, казва ръководителят на търговията на ООН

Богатите страни употребяват зеления преход като опрощение за стимулиране на личните си стопански системи за сметка на разрастващите се, експлоатиращи остарелите правила на Световната комерсиална организация, съгласно комерсиалния шеф на Организация на обединените нации.

„ Много търговски правила не разрешават политики, които могат да се употребяват от разрастващите се страни. А развитите страни имат повече фискално пространство за субсидиране в областите, които са положителни за „ цитирай, не цитирай “, околната среда “, сподели Ребека Гринспан, общоприет секретар на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване, в изявление за Financial Times.

Тя сподели, че интернационалната комерсиална система, която разреши на страни като Южна Корея и родната й Коста Рика да напредват, към този момент не работи за най-бедните.

„ Търговията и вложенията са двата стълба за разрастващите се страни, с цел да поемат в действителност по пътя на динамичен напредък. И в този момент това ще бъде толкоз значимо за динамичния, резистентен напредък “, сподели тя.

Но в този момент те са изправени пред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР