Богата реколта от домати При суха и слънчева пролет, добивите

...
Богата реколта от домати При суха и слънчева пролет, добивите
Коментари Харесай

Богата реколта от домати – следвайте следните съвети

Богата годишна продукция от домати

При суха и слънчева пролет, добивите от домати ще бъдат минимални.

Малкото количество превалявания също не способства за положителната годишна продукция, по тази причина сме ви подготвили няколко съществени съвета за вярното засаждане на разсада, на които си заслужава да обърнете внимание, с цел да си спестите проблеми.

Преди да засадите доматите, отделете време, с цел да изберете вярното място: то би трябвало да бъде проветриво и с задоволително светлина. Имайте поради, че течението и непотребната влага не въздействат добре на доматите.

Вратите на оранжерията би трябвало да са затворени, в случай че температурата на въздуха е под 12 градуса.

Най-добре е да засадите доматите в изсъхнало време по следния метод: разделете площта на няколко квадрата и засадете доматите в ъглите на всяка фигура. Така че да получите разстояние сред корените от 50 до 60 см. В средата на квадрата е дупката за поливане. Трябва да получите 4 корена, засадени към една такава дупка, тъкмо в ъглите на квадрата.

Поливната яма се образува по едно и също време със засаждането на доматите, а диаметърът й би трябвало да бъде 40 см, а дълбочината – 20 см. Ямата, формирана по този метод, може да побере до 20 литра вода.

Дъното на ямата също би трябвало да се приготви: изсипете 1 кг пепел и разбъркайте всичко със суха или зелена трева. Трябва да се внимава с тревата, тъй че да не съдържа семена и корени.

Вижте още: Идеи за балкона – трансформирайте го във функционално помещение

Ако не желаете водата да се изпари бързо, покрийте ямата с 5-литрова бутилка. За да извършите това, отрежете дъното на бутилката и я поставете върху отвора за поливане с гърлото нагоре, при нужда доливайте вода там.

Следвайте следните препоръки и вашата богата годишна продукция от домати ви е обезпечена!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР