Главният изпълнителен директор на Boeing пътува до офиса с частен самолет и някои служители, които са се върнали в офиса, му се подиграват, се казва в доклада

...
Boeing се опитва да върне служителите в офиса с щастливи
Коментари Харесай

Boeing се опитва да върне служителите в офиса с щастливи часове и посещения на алпака , съобщава WSJ.

Главният изпълнителен директор Дейвид Калхун е предприел над 400 пътувания с частен самолет от домовете си и рядко се вижда в офиса.

Докато Boeing наскоро отвори малък офис на пет минути от дома на финансовия директор.

Главният изпълнителен директор на Boeing се наслаждава на пътувания с частен самолет, докато само 30% от обявите за работа на компанията позволяват дистанционна работа, съобщи The Wall Street Journal.

След самолета производителят премести корпоративния си щаб от Чикаго във Вирджиния миналия май, мениджърите се опитаха да насърчат връщането в офиса, като внедриха щастливи часове, гост-лектори и дори посещения от алпака - докато главният изпълнителен директор и финансовият директор рядко се забелязват, каза персоналът на Journal .

Дейвид Калхун пое поста главен изпълнителен директор на Boeing малко преди пандемията, когато като повечето офис служители започна да работи от вкъщи. През последните три години флотилията от частни самолети на Боинг е извършила около 400 пътувания до или от летища близо до домовете му, едното на брега на езерото Сунапи в Ню Хемпшир, а другото в затворена курортна общност в Южна Каролина, според WSJ.

И Брайън Уест, главният финансов директор, също не се е преместил в централата на компанията - но Boeing наскоро отвори малък офис на пет минути от дома му в Кънектикът, съобщи Journal.

< p>Някои служители се присмиват на очевидното отсъствие на Калхун, откакто Джим Креймър го извика по CNBC през 2021 г., на фона на производствени проблеми с 787 Dreamliner.

„Какво прави той? Той като в Lake Sunapee или нещо в Ню Хемпшир?" Крамър каза. Вестникът съобщава, че след това няколко служители на Boeing започнаха да показват табели „Lake Sunapee“ в офисите си, а други имаха сувенирни чаши като една, която гласеше: „Love Lake Life.“

„Ние трансформирахме нашата култура на лидерство за да насърчим нашия мениджърски екип да се ангажира по-често със служители, клиенти и други заинтересовани страни“, каза говорител на Boeing в изявление, споделено с Insider.

„Ето защо преместихме висши ръководители от нашия офис в Чикаго и по-близо на техните екипи преди три години и защо продължаваме да им даваме възможност да прекарват по-малко време в корпоративния щаб и повече време със служители и заинтересовани страни.

„Както при много компании, въведохме повече гъвкавост на множество нива за да дадем възможност на хората да работят по начини, които са най-продуктивни и подкрепящи нашия глобален бизнес, и сме доволни, че този подход ни позволи да привлечем най-добрите таланти в различни дисциплини, докато продължаваме да изпълняваме нашите планове за възстановяване.“

< p>Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР