Boehringer Ingelheim и Google ще си сътрудничат във фармациятаУчени от

...
Boehringer Ingelheim и Google ще си сътрудничат във фармациятаУчени от
Коментари Харесай

Правят супернови лекарства чрез квантови компютри

Boehringer Ingelheim и Гугъл ще си сътрудничат във фармацията Учени от двете компании отварят нови хоризонти в приложението на квантовите компютърни технологии в симулациите на молекулярната динамичност Boehringer Ingelheim основава специфична Квантова лаборатория с водещи специалисти
Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim (Боерингер Ингелхайм) разгласи публично, че е сключила контракт за съдействие с Гугъл Quantum AI (Google лаборатория за проучвания в региона на изкуствения интелект), чиято съществена цел е осъществяването на проучвания и използването на най-съвременните технологии за квантови калкулации в научноизследователската и развойна активност във фармацевтичната промишленост, по-специално с потребление на симулации на молекулярната динамичност. Новото партньорство сплотява водещата експертиза на Boehringer Ingelheim в региона на компютърната разработка и in silico (компютърно) моделиране на лекарствени артикули с изключителните запаси на Гугъл, един от водачите в създаването на квантови компютри и логаритми. Boehringer Ingelheim е първата фармацевтична компания в света, която сплотява сили с Гугъл за приложимост на квантовата компютърна техника в региона на фармацията. Партньорските взаимоотношения се подписват за интервал от три години и в ръководството им се включва новооснованата квантова лаборатория на Boehringer Ingelheim.

„ Искрено се вълнуваме, че сплотяваме напъните си с Гугъл, защото тя е водещата софтуерна компания в областта на квантовите компютри “, споделя Михаел Шмелмер, член на Съвета на шефовете на Boehringer Ingelheim, отговарящ за финансовите и корпоративните действия.

„ Квантовите компютърни технологии дават опция за значително ускорение и усъвършенстване на изследователската и развойна активност в нашата промишленост. Квантовите компютри са технология, която е още на първите стадии от развиването си, само че ние сме уверени, че с помощта на нея ще можем да създадем нови и по-добри лекарствени артикули за лекуване на хората и животните в бъдеще”, сподели той.

Новото партньорство е част от световната тактика на Boehringer Ingelheim за цифрова промяна, целяща да обезпечи повече преимущества и да форсира процесите за създаване на нови лечения, което в последна сметка се чака да докара до нови открития в медицината за пациентите в потребност. Компанията Boehringer Ingelheim доста усилва вложенията си в разнородни цифрови технологии с приложения в основни области, като изкуствен интелект (AI), машинно образование и просвета за данните, които ще се употребяват за по-добро проучване на болесттите, техния механизъм и биомаркери, както и цифровата терапевтика.

„ Едно от най-очакваните естествени и евентуално трансформиращи приложения на квантовите компютърни технологии е извънредно прецизното моделиране на молекулярните системи. По тази причина Гугъл встъпва с огромно неспокойствие в това ново предизвикателство с Boehringer Ingelheim, защото чака да получи опция за проучване на доста случаи и способи за квантови симулации в химията. Boehringer Ingelheim се включва както със мощно впечатляващ екип, профилиран в квантовите компютри, по този начин и със своя голям опит в приложенията на тези благоприятни условия в действителния свят на фармацевтиката “, съобщи Райън Бабуш, Ръководител на отдел „ Квантови алгоритми” в Гугъл.

Подходите, които употребяват компютърните технологии към този момент са заели доста значимо място по пътя към създаването и развиването на иновационни лекарствени артикули, със забележителен принос към подобряването на здравето на хората и животните. Като вземем поради обаче алгоритмичната конструкция на днешните обичайни компютри, не е допустимо да разчитаме, че те ще съумеят да се оправят с огромна част от комплицираните действителни провокации, които са от изключителна значимост в първите стадии от изследователската и развойната активност във фармацевтиката, и най-много със симулирането и разбора на молекулите, свързани с механизмите на болесттите. Квантовите компютърни технологии имат капацитет за прецизна симулация и съпоставяне на доста по-големи молекули от тези, за които това е постижимо сега, като по този метод основават нови благоприятни условия за фармацевтични нововъведения и терапия на редица болести.

„ Изследването и създаването на новаторски, реформаторски лечения за разнообразни болести, за които сега има висока неудовлетворена здравна потребност, е нашата съществена задача в Boehringer Ingelheim “, съобщи Мишел Пере, член на Съвета на шефовете на Boehringer Ingelheim и началник на отдел „ Иновации “.

„ Съвместно с Гугъл ние имаме за цел да използван квантовите компютърни технологии в областта на проучванията и развиването на биофармацевтичната промишленост, като по този метод продължаваме своя неоспорим принос към напредъка в здравната просвета в интерес на пациентите от целия свят “, добави той.

„ Лидерството на Boehringer Ingelheim в напъните за развиване на квантовите проучвания е в действителност впечатляващо. Това се вижда ясно и от късото време, за което откривателите в компанията съумяха да образуват толкоз мощен екип за квантови проучвания и от цялостния им ангажимент към отворените изследвания. С неспокойствие чакаме да стартираме взаимна работа в тази област, стартирайки с основополагащи проучвания и обща визия за разрешаване на значимите проблеми във фармацевтиката, преминавайки оттатък класическия интервал към идващото десетилетие”, разгласи Маркус Хофман от Гугъл Quantum AI Partnerships.

През идващите години Boehringer Ingelheim ще ускори доста вложенията си за осъществяване на цялостния капацитет на квантовите компютърни технологии. Компанията към този момент е основала специфична квантова лаборатория и е наела изключителни специалисти в региона на квантовите компютри от университетските среди, промишлеността и квантовите експерти. Екипи ще бъдат допълнени с фрагменти от промишлеността и университетските среди. Всички тези специалисти ще бъдат подкрепени в работата си от сътрудници от отдел „ Иновации “ и IT отдела на Boehringer Ingelheim.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР