Бо Ларсон, една от най-големите легенди на футбола в Швеция,

...
Бо Ларсон, една от най-големите легенди на футбола в Швеция,
Коментари Харесай

На 79-годишна възраст почина шведската футболна легенда Бо Ларсон

Бо Ларсон, една от най-големите митове на футбола в Швеция, който е записал 70 мача за националния отбор на страната и е взел участие на три Световни шампионати, е умрял през днешния ден на 79-годишна възраст.

Шведският футболен съюз (SvFF) популяризира тъжната вест, само че не уточни други елементи като място и причина за гибелта.

Ларсон играе като полузащитник и нападател, показва Швеция на Световните шампионати по футбол през 1970-а, 1974-а и 1978-а година. На Мондиала в Западна Германия през 1974-а година извежда шведите с капитанската лента против България в първа среща от група 3. Двубоят приключва 0:0, което е една от двете точки за българите на това състезание. Швеция завършва с 4 точки и продължава към четвъртфиналите след Нидерландия.

" Босе ", какъвто е прякорът му, е апетитен за един от най-великите, в случай че не и най-великият футболист в историята на локалния гранд Малмьо. За небесносините той има 289 гола в 546 мача, а в интервала от 1965-а до 1977-а година печели шест шампионски трофеи на страната. Също по този начин три пъти е голмайстор на шампионата, а от 1966-а до 1969-а година играе три сезона за немския Щутгарт. След това се връща в родния си град и в обичания си клуб.

" За доста от нас, изключително за по-старото потомство, Босе Барсон сигурно е най-великият в историята на Малмьо. И евентуално един от най-великите в историята на шведския футбол въобще ", написаха на страницата на клуба.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР