БНТснимка: БулфотоНа поредна антиправителствена демонстрация в София около фонтана пред

...
БНТснимка: БулфотоНа поредна антиправителствена демонстрация в София около фонтана пред
Коментари Харесай

65-а вечер на протест в София под мотото Нас не ни е страх

БНТ

фотография: Булфото

На поредна антиправителствена проява в София към фонтана пред Президентството още веднъж се събраха протестиращи довечера. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на кабинета на Борисов и на основния прокурор, предварителни избори, машинно гласоподаване и служебно държавно управление.

65-ата вечер на митинга с искане за оставките на държавното управление и на основния прокурор още веднъж беше под наслов " Нас не ни е боязън ". Под този девиз протичат демонстрациите от 2-ри септември насам след безредиците и острите конфликти с полицията, които се случиха тогава.

 

Към 21.30 часа се организира и постоянното шествие до Орлов мост, където кръстовището беше блокирано за малко. На мястото имаше и заря.

След това дребна част от протестиращите се насочи към постройката на Българска национална телевизия, научавайки, че министърът на труда и обществената политика Деница Сачева е взела присъединяване в предаването " Панорама ".

 

В изявлението си довечера за предаването " Панорама " министър Сачева съобщи, че  държавното управление има намерение да приключи мандата си . По думите й, на антиправителствените демонстрации има хора, които не харесват държавното управление, които желаят радикални промени, само че има и хора, на които " явно политиките на държавното управление пречат ".

 

 

С възгласи " оставка " и " мафия " протестиращи посрещнаха министър Сачева пред Българска национална телевизия след нейното посещение в предаването " Панорама ".

От своя страна тя им сподели, че всеки има право да стачкува, само че още веднъж акцентира, че на този стадий държавното управление няма желание да подава оставка.

 

Деница Сачева съумя да напусне постройката на Българска национална телевизия благодарение на полиция. Първоначално тя беше охранявана от служителите на реда, пазещи Националната телевизия, само че малко по-късно се появиха десетки чиновници на реда, които изтласкаха протестиращи и публицисти, с цел да може министърът да се качи в служебния си автомобил и да напусне региона към 22,10 часа.

 

Протестиращите дефинираха Деница Сачева като " доберманът на ГЕРБ, който е пуснат да хапе с опорките ".

По-рано довечера на митинга имаше прожекции на фасадата на някогашния Партиен дом на изявления на премиера Борисов. Беше излъчено и изявление на Веселин Марешки, както и клипове от известно комедийно шоу с колажи от изказвания на премиера Борисов и на разнообразни министри от неговото държавно управление, както и на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

На всичко това протестиращите реагираха с освирквания и викания " Оставка ".

Един от уредниците на митингите - юрист Хаджигенов - съобщи, че ще заведе цивилен иск към госпожа Караянчева за клюка, откакто по-рано през днешния ден тя е декларирала в изявление, че така наречен " отровно трио " е финансирано от Васил Божков.

Ще има и " Трето велико национално въстание ", разгласи юрист Николай Хаджигенов от " Отровното трио ".

По калкулации на уредниците, на вчерашния митинг са участвали сред 65 и 100 хиляди души. Днес обаче на митинга са се събрали стотици хора - надалеч по-малко от през вчерашния ден.

В съпоставяне с така наречен " Второ велико национално въстание " от четвъртък, полицейското наличие през днешния ден е доста по-малко и в действителност съвсем не се вижда.

За разлика от през вчерашния ден протестиращите не са и толкоз прецизно проверявани от органите на властта.

Някои от протестиращите считат, че макар вчерашната огромна проява, митингът се нуждае от още хора, с цел да реализира задачата си за оставката на кабинета и основния прокурор. Други пък са уверени, че няма да се уморят колкото и да се наложи да не престават митингите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР