БНТ 2 ще излъчи на 17 април документалния филм за

...
БНТ 2 ще излъчи на 17 април документалния филм за
Коментари Харесай

„Ага“ и „Васко да Гама от село Рупча“ по БНТ2

БНТ 2 ще излъчи на 17 април документалния филм за именитите войводи, починали за свободата на България Хаджи Димитър и Стефан Караджа - „ Мъже от огън “ от 17, 30 часа. Другата документалистика на Разпети петък е от 20 часа - документалният филм „ Отец Иван и неговите деца “. От 21, 25 часа е драмата на режисьора Кени Гленаан „ Ковчегът на Ной “. Тв финалът на 17 април е типичен – „ Стабат Матер “ от Дворжак.  Концертът на Софийската филхармония с диригент Урош Лайовиц и солисти Милена Георгиева, Валентина Куцарова, Михаел Беджай и Валери Турманов е от 23 часа.  

Велика събота стартира с игри, приказки и филми - за дребните и порасналите деца. От 8 часа е „ Лисицата и детето “ - приказна история за другарство сред дете и див звяр. След „ Тип и Тап “ актьорите от Държавния куклен спектакъл във Варна описват „ Приказка за теб “, а „ Трите прасенца “ са от 9, 45 часа.

Времето няма бряг и ни влече към следващото премеждие. „ Васко да Гама от село Рупча “ кани на странствуване в събота от 9, 55 часа, а „ Невероятното странствуване на гигантската круша “ ще  отведе феновете в 15, 05 часа на загадъчен остров, като по пътя героите ги чака нещо доста необичайно и огромно. Домашното кино с Българска национална телевизия 2 продължава с странствуване измежду безбрежната простор на тундрата – 21 е часът на кино лентата на Милко Лазаров „ Ага “, който завоюва доста интернационална популярност, преди да се появи на дребния екран.  

За един от най-големите православни храмове на Балканите е „ 180 години родолюбие - църквата " Света Троица " в Банско “ – в събота, 18 април, от 22, 40 часа. „ Олтарите на България “ е за първия български храм, построен в памет на Великомъченицата от Никомедия Света Неделя. Българска национална телевизия 2 ще излъчи директно празничното Пасхално свещенодействие от храм " Свети Александър Невски ".  

30 минути след среднощ – концертът на Михаил Белчев „ Булевардът “ с присъединяване на Тони Димитрова, Нели Рангелова, „ Тоника “, Йордан Караджов, Мими Иванова, Ваня Костова, Дони и Нети, Фондацията и други. В неделя, 19 април, от 19 часа е пътуването по земите към Преспанското езеро - „ Поклоннически пътеписи от Адриатика до Преспа “. За край - европейско кино: от 22, 30 часа е френската престъпна комедия „ Скривалището “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР