БНТ 1 излъчва на 8 февруари от 21 часа документалния

...
БНТ 1 излъчва на 8 февруари от 21 часа документалния
Коментари Харесай

БНТ представя филм за Пламен Карталов

БНТ 1 излъчва на 8 февруари от 21 часа документалния филм от поредицата „ Българска национална телевизия показва “ – „ Моята орис е операта “, отдаден на акад. Пламен Карталов – световнопризнат режисьор и дълготраен шеф на Софийската опера.

В своя 50-годишен креативен път маестрото не стопира да въодушевява с неизчерпаемата си обич към операта и с отдадеността към изкуството, на което е посветил живота си.

Във кино лентата " Моята орис е операта " - с режисьор Димитър Шарков и оператор Пламен Герасимов - феновете ще надникнат зад кулисите на Софийската опера и балет, където измежду приказност от огромни декори, красиви костюми и ослепителен грим са основани завладяващи спектакли, които се играят с години.



Как стартира креативната си кариера и до къде стига фантазията на огромния режисьор? Как се ръководи една толкоз огромна институция като Софийската опера и балет? Как се развива и образова публиката през годините? И по какъв начин се превземат огромните подиуми? Акад. Карталов въодушевява с неизчерпаемата си обич към операта и с отдадеността към изкуството, на което е посветил живота си.

В лентата са включени скъпи архивни фрагменти от началото на режисьорския път на акад. Карталов, моменти от неговите монументални постановки навън, фрагменти от „ Пръстенът на нибелунга “, „ Дон Карлос “, „ Кармен “ и доста други заглавия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР