БНР Протестът в Бургас продължи с митинг пред общината, с жива

...
БНР
Протестът в Бургас продължи с митинг пред общината, с жива
Коментари Харесай

Протестът в Бургас продължи с митинг пред общината, с жива верига до Областна администрация и с шествие

БНР Протестът в Бургас продължи с протест пред общината, с жива верига до Областна администрация и с шествие.

Часове продължи блокадата на автомагистралата. По-рано през днешния ден при опит да бъде задържана жена отказала да реалокира колата си от пътя се стигна до конфликти сред служители на реда и протестиращи, които продължиха до края. 

" Опитаха се да ме арестуват. Полицаят се опита за приложи мощ към мен, да влезе в автомобила ми. Обясних му, че не мога да го преместя сега, както и че съм на митинг сега. Според него митингът е нелегитимен "

" Абсолютен полицейски произвол. Като овце ни бутат тук, като добитък. "

" Явно в България всичко би трябвало да се прави беззаконно, с цел да се случват нещата ", казаха пред БНР Бургас част от протестиращите. 

След митинга пред постройката на община Бургас довечера, протестиращите се насочиха към Централната автобусна спирка на бул. " Сан Стефано ", откъдето бяха избутани от служителите на реда за прекъсване на протестните дейности. 

Близо 500 души се включиха в митинга против високите цени на горивата в Бургас. Сред тях към 250 мотористи и таксиметрови водачи. Протестните дейности започнаха с напрежение сред водачите и полицейски чиновници, които правиха инспекция на персоналните данни и връчваха остарели фишове за нарушавания.

Протестиращите дефинираха като напън и опит за заплашване полицейската инспекция на персоналните данни. 

" Полицейските дейности са за да подсигуряваме сигурността на участниците в митинга ", сподели началникът на Териториална полиция Иво Терзиев, управлявал дейностите на полицейските екипи. 

Над 10 км е колоната от коли, които се включиха в протестното автошествие в Бургас, с надути клаксони и развети трибагреници. Предварително протестиращите обявиха, че няма да стопират по пътя както при първия митинг преди две седмици.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР