БНР съобщи, че в ръководството на ГЕРБ обсъждат три варианта

...
БНР съобщи, че в ръководството на ГЕРБ обсъждат три варианта
Коментари Харесай

ГЕРБ обсъжда три варианта за изход от кризата

БНР заяви, че в управлението на ГЕРБ разискват три разновидността за излаз от рецесията. По въпроса през днешния ден при премиера Бойко Борисов се е състояла среща с присъединяване на основни министри от кабинета и кмета на Варна Иван Портних.

Първият вид планува подаване на оставка на държавното управление, назначение на длъжностен кабинет и осъществяване на предварителни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че разновидността е рисков за огромните енергийни планове на страната.

Вторият вид е назначение на преходно експертно държавно управление за дотъкмяване на мандата с нови министри и нов министър председател, след вота на съмнение през идната седмица, по време на който депутатите от болшинството ще гласоподават " въздържал се ", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна мощ - ГЕРБ.

Третият вид планува промяна на всички министри, излизане на премиера Борисов в отпуск до края на мандата и извършване на длъжността министър председател от вицепремиера.

Рискът обаче в този случай е обстановката да остане нестабилна. По време на разискването е било изразено мнение, че единствено две партии - ГЕРБ и Движение за права и свободи, са подготвени незабавно за предварителни избори, защото имат добре проведени структури в цялата страна. Окончателното решение ще бъде взето след завръщането на премиера Борисов от Брюксел, където ще има присъствено съвещание на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР