БНБ одобри петима души да влязат в управлението на Българската

...
БНБ одобри петима души да влязат в управлението на Българската
Коментари Харесай

БНБ одобри петима шефове на ББР

БНБ утвърди петима души да влязат в ръководството на Българската банка за развиване. Това са Валентин Любомиров Михов и Васил Атанасов Щонов за членове на надзорния съвет и Цанко Руменов Арабаджиев, Крум Георгиев Георгиев и Владимир Рашков Георгиев за членове на управителния съвет. Като Цанко Арабаджиев и Владимир Георгиев са утвърдени и за изпълнителни шефове.

Това излиза наяве от Регистъра по Наредба №20 на Българска народна банка от 28 април 2009 година за издаване на утвърждения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитна институция. Решението на Българска народна банка е от 11 юни и към този момент е вписано в регистъра.

Преди дни министърът на стопанската система Кирил Петков изясни, че заради това, че двама от членовете на надзорния съвет (Симеонов и Бурска) апелират уволнението си, се търси ново решение, тъй че те да останат малцинство в борда на банката и да могат да се одобряват по-лесно промени. Идеята на министъра е надзорният съвет да стане от най-малко пет души. Един от тях се допуска, че ще остане досегашният ръководител на надзора Стамен Янев, защото министър Петков не сподели предпочитание той да бъде заменен.

Новият препоръчан директорски съвет може да се избере единствено с решение на надзорния съвет. Цанко Арабаджиев е член на „ Зелено придвижване “ и капиталов съветник, Крум Георгиев е работил в ОББ, а Владимир Георгиев е учредителен секретар на партия „ Република БГ “. През 90-те години на предишния век той е бил изпълнителен шеф на банка „ Биохим “, още по времето, когато тя е държавна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР