БНБ одобри новите директори на Общинска банка. Ангел Геков, Петър

...
БНБ одобри новите директори на Общинска банка. Ангел Геков, Петър
Коментари Харесай

БНБ одобри новите директори на Общинска банка

БНБ утвърди новите шефове на Общинска банка. Ангел Геков, Петър Джелепов, Борислав Чиликов и Владимир Котларски са новите членове на управителния съвет след промяната в собствеността й. Първите трима ще са изпълнителни шефове, а Котларски - единствено член на управителния съвет, оповестява capital.bg.

От досегашния мениджмънт на банката остава единствено Николай Колев. Другите заменени са Чакалски, Людмила Василева, Лидия Станкова и Иванка Попова. Ангел Геков е работил със Сашо Чакалски дружно в Българска банка за развиване.

До започването си в Общинска банка Чиликов беше районен управител за София на Сибанк (която се вля в ОББ при започване на февруари). Името на Чиликов се загатваше в банковия бранш в края на януари като предстоящ изпълнителен шеф на Банката за развиване.

За тази договорка всички процедури и позволения се случиха в границите на малко повече от три месеца, напомня изданието.

Според декларираното новият притежател в Общинска банка е лихтенщайнското сдружение за ръководство на активи CAIAC Fund Management посредством структурирания от него различен фонд Novito Opportunities. Парите обаче идват от българската петролна компания " Инса ойл ", благосъстоятелност на Георги Самуилов. Тя е дала 46 млн. лева за покупката на каузи Столичната община в банката, само че официално няма право на глас съгласно оповестеното от Българска народна банка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР