BMW например заяви, че вероятно ще произвежда своя електрически Mini

...
BMW например заяви, че вероятно ще произвежда своя електрически Mini
Коментари Харесай

Неясният Brexit свива инвестициите в автоидустрията на Великобритания

BMW да вземем за пример съобщи, че евентуално ще създава своя електрически Mini отвън Англия, като претекстът предстоящо е несигурността за бранша след референдума за Brexit.

Още по тематиката
Брюксел се приготвя за конфликт със страните членки по отношение на концепциите за запълването й

Целта е по този метод да се увеличи устойчивостта им към опасности, свързани с процъфтяващото потребителско кредитиране в страната

Пребиваващите във Англия европейци ще би трябвало да се записват за идентификационен номер

" Много е мъчно да правиш вложения, в случай че не знаеш каква ще е цената на продукцията ти. "

Майк Хейуес, ръководител на Организацията на производителите и търговците на коли във ВеликобританияИнвестициите в автомобилната промишленост във Англия са намелели до 322 млн. паунда през първата половина на годината, като фирмите отсрочват или забавят финансовите си разноски поради идното излизане на страната от Европейския съюз (ЕС). Това оповестява Financial Times, базирайки се на данни от организацията на производителите и търговците на коли на Острова. Още повече, че съществена част от вложенията идва от един план – на Toyota за 240 млн. паунда.

Продължаващ развой

Спадът на вложенията в бранша стартира още през предходната година. Официалните данни за 2016 година сочат, че в планове в бранша са вложени 1.66 милиарда паунда при 2.5 милиарда през 2015 година На процедура автомобилните компании забавиха своите вложения след вота за Brexit през юни предходната година.

Тенденцията обаче продължава и през тази година. Ако тя се задържи до края й, то вложенията ще бъдат едвам 644 млн. паунда, което е на половина на направените през предходната година и една четвърт от тези през 2015 година Очакванията към този момент са тъкмо такива – автомобилните компании не са оповестили, че създават нови модели през първото полугодие. В резултат на това ниските вложения бяха ненапълно предстоящи. Но регистрираният срив е много по-голям в сравнение с промишлеността предвиждаше.

" Много е мъчно да правиш вложения, в случай че не знаеш каква ще е цената на продукцията ти ", споделя Майк Хейуес, ръководител на браншовата организация, имайки поради неяснотите около Brexit. " Индстрията желае доста повече изясненост ", добавя той.

Организацията на производителите и търговците на коли във Англия прикани за постигането на краткотрайно съглашение с Европейски Съюз по този начин, че страната да остане в митническия съюз задоволително дълго, с цел да може държавното управление да подписа преференциално комерсиално съглашение с Брюксел. Тя препупреди, че напускането на Англия на митническия съюз и единния пазар през 2019 година ще нанесе вреди на автомобилната промишленост в страната.

Край на ренесанса

През последните години секторът се радваше на същински подем, подкрепена от интернационалните вложения и рекордните продажби в Европа и Англия. През 2016 година бяха създадени 1.7 млн. автомобила, само че през май производството се намали с 10% на годишна база, демонстрират данните от промишлеността. Това е вторият следващ месец със спад.

Много от огромните производители се замислят от ден на ден за бъдещето си във Англия. BMW съобщи, че евентуално ще създава своя електрически Mini отвън Англия, като претекстът предстоящо е несигурността за бранша след референдума за Brexit.
" Несигурността не е потребна, когато би трябвало да се вземат дълготрайни бизнес решения ", споделиха от BMW.
Nissan възнамерява да създава два нови модела в страната, само че чака гаранции от държавното управление, че заводите им няма да бъдат наранени от резултатите на Brexit.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР