BMW M GmbH подчертава профила на своите High-Performance автомобили в

...
BMW M GmbH подчертава профила на своите High-Performance автомобили в
Коментари Харесай

Новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition

BMW M GmbH акцентира профила на своите High-Performance коли в сегмента на високия клас на Sports Activity Vehicles и Sports Activity Coupés с всеобхватни новости в региона на динамичността, наличието и дигитализацията. Новото BMW X5 M Competition (среден разход на гориво: 13,1 – 12,9 л/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 295 – 291 г/м съгласно WLTP; данни съгласно NEDC: – ) и новото BMW X6 M Competition (среден разход на гориво: 12,9 – 12,7 л/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 292 – 287 г/м съгласно WLTP; данни съгласно NEDC: – ) се отличават с нов V8 мотор с 48-волтова технология, който развива оптималната мощ от 460 кВт/ 625 к.с., модифициран външен дизайн, както и система за ръководство iDrive от най-ново потомство в това число BMW Curved Display и BMW Operating System 8. Модернизацията и електрификацията на задвижването разрешават още по-спонтанно разрастване на мощността. Динамичното и екстравагантно лъчение на двата модела се акцентира със свежи дизайнерски акценти. Дигиталните технологии обезпечават освен усъвършенствано ръководство, само че и прогрес при системите за автоматизирано шофиране и паркиране.

Първи High-Performance модели на BMW M GmbH с 48-волтова технология

При новото потомство технология на задвижването за новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition за пръв път в High-Performance колите на марката навлиза 48-волтовата технология. Електромоторът, който е интегриран в компактния корпус на осемстепенната трансмисия M Steptronic и работи и като стартер/генератор на коляновия вал, обезпечава спомагателна мощ от до 9 кВт/12 к.с. и въртящ миг от 200 Нм. Необходимата сила се обезпечава от инсталирана в моторния отсек 48-волтова батерия. Тя се зарежда по изключително ефикасен метод посредством адаптивна рекуперация във етапите на придвижване по инерция и прекъсване.

48-волтовата технология е комбинирана с нов M TwinPower Turbo V8 мотор. 4,4-литровият мотор с изключение на с ситуиран сред двата реда цилиндри изпускателен колектор е оборудван и с заздравен колянов вал, осъвременено свръхпълнене с турбокомпресори, нов всмукателен колектор, както и усъвършенствано смазване. Максималният въртящ миг от 750 Нм е разполагаем сред 1 800 и 5 800 об/мин. Максималната мощ от 460 кВт/625 к.с. се развива при 6 000 об/мин.

Оптимизираните реакции и високооборотната идея на V8 мотора в композиция с подпомагането от електромотора обезпечават издигане на типичната за М характерност на разрастване на мощността да бъде издигната на още по-вълнуващо равнище. Новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition форсират от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Освен това нарасналият характер на задвижването се усеща осезаемо и при междинни ускорения. Серийната М спортна изпускателна система с клапи с електрическо ръководство обогатява Performance преживяването с прочувствен тон. Новите катализатори способстват за усъвършенстваните излъчвания на мотора с вътрешно горене.

Прецизно преместване на мощността: нова осемстепенна трансмисия M Steptronc с Drivelogic, освежен M xDrive, Активен M диференциал

Двигателят подава мощността си към нов вид на осемстепенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic, която обезпечава по три стратегии за превключване както в автоматизиран, по този начин и в ръчен режим. Новостите включват и модифицирани настройки на трансмисията и нараснала динамичност на превключването.

За присъщото Performance преживяване в новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition способства и новият вид на системата за задвижване на четирите колела M xDrive, която е комбинирана с Активен М диференциал на задната ос. Чрез менюто M Setup лидерът с изключение на базовата конфигурация 4WD може да избира и режима 4WD Sport, при който са вероятни следени дрифтове с помощта на подаването на по-висока мощ към задните колела.

Прецизни настройки на окачването за уверена динамичност

Структурата на каросерията и връзките с окачването са изключително твърди, с цел да се подсигурява типичната за М композиция сред динамичност, пъргавост и точност на държанието на пътя. Освен това системите на пружините и амортисьорите разрешават оптимален диапазон сред праволинеен състезателен дух и комфорт при дълги пътувания. Модифицираните настройки на задната ос обезпечават още по-висока убеденост при високи скорости.

Серийното съоръжение включва и Адаптивно М окачване Professional с нови амортисьори с електронно ръководство и дейна стабилизация против килване. Модифицираната кормилна рейка разрешава предавателните цифри на кормилното ръководство M Servotronic да бъдат ориентирани още по-интензивно към висока динамичност на ръководството. M Compound спирачките са комбинирани с най-новото потомство на интегрираната спирачна система със характерно за М осъществяване за обезпечаване на две характерности на чувството на спирачния педал.

Системата за задвижване на четирите колела M xDrive и Активният М диференциал на новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition към този момент са свързани освен с контрола на стабилността DSC (Динамичен надзор на стабилността), само че и за пръв път с ARB контрола на сцеплението. Това обезпечава още по-бързи и прецизни реакции на измененията в обстановката на пътя и нараснало сцепление.

Двата модела серийно се оборудва с композиция сред 21-инчови М алуминиеви джанти на предната ос и 22-инчови М алуминиеви джанти на задната ос. Като алтернатива се оферират ковани М алуминиеви джанти със същите размери, измежду тях и в новия вид в цвят Jetblack uni.

Ексклузивно лъчение с особено нараснало наличие

За външния дизайн на новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition са присъщи доминантен състезателен дух и екстровертно лъчение. За по-силното наличие способства на първо място завършената по нов метод предница. И двата модела серийно се оборудват с нови Matrix-LED фарове със светлини за завой и незаслепяващ помощник за дългите светлини BMW Selective Beam. В съпоставяне с предходния вид фаровете са с по-тесни с 35 мм очертания. Като алтернатива се оферират и светлини M Shadow Line. BMW бъбрековидната решетка към този момент е напълно черна. Хоризонталните пластини и по-големите обозначения на модела слагат присъщи акценти. Освен това BMW бъбрековидната решетка и централният низък въздухозаборник образуват обща черна Х-образна зона.

Профилът акцентира ясният език на формите и самостоятелните пропорции на двата модела. Като алтернатива корпусите на външните огледала, както и задният спойлер на BMW X6 M Competition са карбонови. И при двата модела долната част на задната ризница е оборудвана с присъщ дифузор. Той висококачествено обгръща двете присъщи двойки ауспухови накрайници на изпускателната система. Допълнителен магнит за погледите в задната част на новото BMW X5 M Competition са завършените към този момент Х-образно светлинни детайли на габаритните и спирачните светлини.

По-модерен, по-дигитален, по-ексклузивен: M кокпит с BMW Curved Display

В центъра на новото оформление на кокпита на новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition е BMW Curved Display, който обезпечава съвременно и в това време извънредно лъчение на типичния за М кокпит. Той се състои от 12,3-инчов информативен екран зад кормилото и надзорен екран с диагонал 14,9 инча под обща стъклена повърхнина. Тъч функционалността на контролния екран разрешава доста понижаване на броя на бутоните и превключвателите в интерес на цифровото ръководство на голям брой функционалности.

Сред другите новости е огромната интериорна лайстна от тънко дърво Fineline` Black с железен резултат high-gloss, ефектно осветената светлинна лайстна с графична шарка, която е допълнена с логото на М, и М кожения волан с нови карбонови лостчета за превключване. Освен това серийното съоръжение включва и М мултифункционални седалки и опори за коленете, цялостно кожено съоръжение Merino, както и озвучителна система Harman Kardon Surround Sound. Като алтернатива се оферират панорамен стъклен покрив Sky Lounge, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound и нова система Travel & Comfort. Програмата от истински BMW аксесоари включва огромен избор от характерни за модела BMW M Performance Parts за екстериора и интериора.

Значително уголемен избор от асистиращи системи

Комфортът и сигурността на новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition могат в допълнение да бъдат нараснали със доста разширения брой от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Сред новостите е разширението на функционалността на серийното предизвестие за удар начело, което към този момент при завиване намалява заплахата при конфликт както с велосипедисти и пешеходци, по този начин и с движещи се в противоположната посока коли. Предупреждението при овакантяване на платното към този момент е допълнено с връщане в лентата с интервенция в кормилното ръководство. Като алтернатива към този момент се оферират и автоматизираният Speed Limit Assist, Предупреждението при слизане, Активното навигационно водене, контролът по маршрута, разпознаването на пешеходци (в взаимозависимост от пазара), асистентите за спешно прекъсване, за промяна на лентата и за включване в придвижването.

Новият опционален Асистент за паркиране Professional разрешава ръководството на автоматизирани маневри при паркиране, както и цялостни маневри с дължина до 200 метра отвън автомобила посредством My BMW App с Apple iPhone. Водачът има опция да следи съответните маневри или от автомобила, или отвън него, и освен това да следи покрайнината.

Типична за M идея за ръководство, нови цифрови услуги

Специфичната за M идея за ръководство включва бутон Setup за пряк достъп до опциите за настройки на мотора, окачването, кормилното ръководство, спирачната система и M xDrive. Индивидуално могат да бъдат конфигурирани и индикациите и функционалността на асистиращите системи. С едно натискане на бутона M Mode на междинната подпора лидерът може да избира сред настройките ROAD, SPORT и TRACK.

С BMW iDrive от най-ново потомство въз основата на BMW Operating System 8 в новото BMW X5 M Competition и новото BMW X6 M Competition с изключение на BMW Curved Display със характерни за М наличия навлизат и нови цифрови услуги. Серийният BMW Live Cockpit Professional включва и BMW Head-Up и cloud-базираната навигационна система BMW Maps в това число Augmented View изображение. При спрял автомобил лидерът и пасажерът до него могат да наблюдават стрийминг наличия от YouTube и Bundesliga In-Car-App на контролния екран.

Опционалният BMW Digital Key Plus предлага опция колите да бъдат отключвани и заключвани посредством технологията с усъвършенствана сигурност UltraWideband (UWB) и съвместими с нея смарт телефони с операционна система iOS респективно Android. Освен това могат да бъдат употребявани усъвършенствана Smartphone Integration, персонализиран BMW ID, както и Personal eSIM, съвместима с новия стандарт за мобилна връзка 5G.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР