Блясък, класа и стил, провокации – Met Gala безспорно е

...
Блясък, класа и стил, провокации – Met Gala безспорно е
Коментари Харесай

Met Gala - 10 момента от вечерта, за които още дълго ще говорим

Блясък, класа и жанр, провокации – Met Gala несъмнено е събитието, отдадено на модата, което чакаме с нетърпение  и обсъждаме дълго след финала му. Наричано „ Оскарите на източното крайбрежие “ от New York Times, то притегля милиони погледи със своите зашеметяващи дизайни, именити изявленията на аления килим и изключителна мощ на звездите. Met Gala е самобитно тържество на лукса, хубостта и екстравагантността, съпътстващи годишната галерия на Института по костюми, и по традиция се организира в първия понеделник от месец май.

Темата тази година бе „ Карл Лагерфелд: Линия на хубостта ” - респект към някогашния изобретателен шеф на Chanel, който умря през февруари 2019 година, само че остана в историята като един от най-запомнящите се и гениални хора. А ето и част от акцентите, с които ще запомним тазгодишното дефиле на звездните посетители по стълбите на музея Метрополитън.

Неочакваният посетител на събитието бе... хлебарка! Неприятното насекомо пробяга по аления килим, преди да бъде стъпкано от крайници на фотографа Кевин Мазур, а видеото със случката заля социалните мрежи.
    View this post on Instagram           
A post shared by The Cut (@thecut)

Джаред Лето и костюмът му, представящ обичаната котка на Карл Лагерфелд - Шупет.
    View this post on Instagram           
A post shared by

Метрите дълга дългата мантия и шлейф на Balmain с огромно изображение на Лагерфелд, с които  Джереми Поуп отдаде респект към дизайнера.

Анна Уинтур и половинката ѝ Бил Най,  направиха своя дебют на Met Gala! Въпреки че двойката е посещавала други обществени събития дружно, това бе първото показване на главният редактор на Vogue със звездата от „ Наистина обич “ на нейното огромно шоу – и те дойдоха ръка за ръка.
    View this post on Instagram           
A post shared by THE MET (@_metgala_2023)

Риана за следващ път удостовери статуса си на фешън икона, появявайки се последна, след близо два часа забавяне, само че пък тя и обичания си A$AP Rocky още веднъж се трансфораха в една от най-обсъжданите двойки на вечерта.
    View this post on Instagram           
A post shared by MOOD GREEN | Fashion Archive (@mood.green)

Определено Оливия Уайлд ще помни със смесени усеща тазгодишната Met Gala, откакто се оказа, че тя и основната редакторка на Vogue China Маргарет Джанг са с съвсем идентични рокли, имитация на известното създание вид „ цигулка “ на Лагерфелд от 1983 година

Актрисата Марго Роби бе ослепителна в рокля на Chanel, имитация на носената на Met Gala през 1993 г от Синди Крауфорд.
    View this post on Instagram           
A post shared by Planet Webradio (@planetwebradio.gr)

Зашеметяващата визия на рапърът Lil Nas X, който бе като ходеща статуетка покрита с цели 5000 камъка и 218 784 кръгли плоски кристала Swarovski, слагането на които е лишило на именития гримьор Пат Макграт повече от 10 часа.
    View this post on Instagram           
A post shared by LOVELLI (@lovelliofficial)

Никол Кидман също обра овациите с избора на рокля Chanel Haute Couture от 2004 година в неясно розово и пайети и трагичен дълъг шлейф с пера, в която я помним от емблематичната реклама на Chanel No. 5 от същата година, режисирана от Баз Лурман.
    View this post on Instagram           
A post shared by Cad & The Dandy New York (@cadandthedandy_nyc)

Фотографите изкъсо следяха Ким Кардашиян и Пийт Дейвидсън, само че ние имаме други двойка  любимци, които получиха късмет да се съберат още веднъж в музея на изкуствата Метрополитън - Ирина Шейк и Брадли Купър, които дефинитивно се разделиха  през 2019 година, само че бяха засечени в миг на благ и спокоен диалог на събитието.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР