Блокирани българи на сръбско-унгарската граница. Вече девети час чакат на

...
Блокирани българи на сръбско-унгарската граница. Вече девети час чакат на
Коментари Харесай

Българи са блокирани с часове на сръбско-унгарската граница

Блокирани българи на сръбско-унгарската граница. Вече девети час чакат на границата, заяви Българска национална телевизия.

Сънародниците ни описаха, че 25 рейса, измежду които и 3 български, не престават да стоят с часове на граничния пункт и никой на място не ги осведоми за повода.

След диалог с Посолството на България в Унгария те са получили информация, че управляващите правят инспекции за мигранти и това е повода за забавянето. От Посолството ни в Унгария обявиха, че са в непрекъснат контакт с нашите сънародници.

По последна информация някои рейсове, пренасящи българи по маршрута, към този момент са потеглили. Причината за бавното прекосяване през границата са засилени гранични инспекции, въведени освен от унгарска страна, само че и на равнище Европейски съюз. От Посолството предлагат туроператорите да предизвестяват пасажерите за границите със засилен надзор, както и да им обезпечават храна и вода.

" За страдание обаче досега не виждаме такива инспекции, в който и да е от рейсовете. Автобусите просто стоят блокирани. Абсолютно нищо не се случва. Никой не ни споделя какъв брой време ще стоим тук. Чухме, че можем да стоим още 10 - 15 часа. Никой не може да ни даде никаква гаранция и общо взето ситуацията излиза отвън надзор, тъй като нямаме толкоз доста храна и вода. Изтича времето на водачите, с които пътуваме, надлежно даже да минем границата, още веднъж би трябвало да спрем в нищото, с цел да изчакаме още веднъж момента, в който можем да тръгнем - още веднъж без храна и без вода и в действителност ситуацията е отвън надзор ", съобщи Ива Стойкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР