Блокадата на магистрала Тракия остава, решиха протестиращите миньори. Новината дойде

...
Блокадата на магистрала Тракия остава, решиха протестиращите миньори. Новината дойде
Коментари Харесай

Блокадата на магистрала Тракия остава

Блокадата на автомагистрала " Тракия " остава, взеха решение протестиращите миньори. Новината пристигна на фона на решението на енергетиците от " Струма " да прекратят протестните си дейности, защото са удовлетворени от признатото в Народното събрание съглашение, което съгласно тях ще подсигурява бъдещето на района и Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ще продължи да работи, без да бъдат съкращавани чиновници, предава Българска телеграфна агенция. 

Колегите им от " Тракия " обаче ги упрекнаха в изменничество и отхвърлиха да освободят придвижването край Стара Загора.

С възгласи " Победа " енергетиците, блокирали Автомагистрала " Струма " одобриха гласуваното в Народното събрание съглашение и се приготвиха да освободят пътя.

" Ние сме на свободния пазар, тъй че щом от над 10 години ние работим и се устояваме и получаваме заплати, значи има бъдеще този Топлоелектрическа централа ", сподели Ивайло Димитов от КТ " Подкрепа " в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ".

Повечето протестиращи от Бобов дол, Дупница и Перник утвърждават точките, контрактувани през вчерашния ден.

" Оттук нататък е бъдещото развиване на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", защото тогава, когато той беше попаднал в териториалните проекти с понижаване на мощности, в първия миг със закриване на главната активност, всичко това беше невероятно ", сподели Йорданка Германова, КТ " Подкрепа " - Дупница.

Протестиращите миньори на Автомагистрала " Тракия " обаче упрекнаха сътрудниците си, подкрепили съглашението, в липса на взаимност.

" Най–лошото е, че ни излъгаха сътрудниците. Тръгнахме дружно да стачкуваме и от веднъж ни излъгаха. Някои хора подписаха и до такава степен. Най – евентуално нещо са получили, никой няма да каже какво е получил ", счита Щерю Щерев от рудник " Трояново ".

" Беше осъществено следващото изменничество от личните ни сътрудници. Бяхме предадени в дословния смисъл. Колко решения има Народно събрание и нито едно от тях не е изпълнено. Има решения от преди 2 години, че и повече. Не се извършват. Това ще бъде следващото ", съобщи Бисер Бинев, КТ " Подкрепа ".

На блокадата край Стара Загора пристигнаха и представители на управлението на минния комплекс и приканиха за събаряне на блокадите.

" Аз приканвам за водене на разговор, търсене на решение и реализиране на такова. Със сигурност всички желаеме хората да се приберат в домовете си ", разяснява Илза Чинкова, изпълнителен шеф на " Мини Марица Изток ".

Протестиращите обаче останаха непреклонни. Исканията им към този момент получиха поддръжка и от други браншови организации, измежду които Синдикатът на железничарите към КНСБ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР