Блокадата на АМ “Тракия остава поне докато се гласува в

...
Блокадата на АМ “Тракия остава поне докато се гласува в
Коментари Харесай

Блокадата на АМ “Тракия” остава до решението на НС

Блокадата на Автомагистрала “Тракия ” остава най-малко до момента в който се гласоподава в Народно събрание съглашението сред министър председателят Денков и синдикатите. Това обявиха част от протестиращите.

“Вчера имаше доста мощни страсти. Хората ще дойдат, ще кажат и това ще създадем. Ако кажат, че блокадата остава – оставаме. Ако кажат, че са удовлетворени. Засега блокадата на Автомагистрала “Тракия ” остава най-малко до решението на Народното събрание “, изясни пред bTV Георги Господинов от синдиката на миньорите.

И тази нощ блокадите на пътищата останаха. Става въпрос за автомагистралите Струма, Тракия и Прохода на Републиката.

Миньорските синдикати на КТ „ Подкрепа “ и КНСБ бяха единствените, които през вчерашния ден на подписаха съглашението.

Повече от 7 часа властта, миньорите и енергетиците работиха върху документ, който да отрази поставените като условия от протестиращите претенции и да дефинират в какви периоди те да бъдат изпълнени

Споразумението е от 7 точки. Първите две са импортирани в Народно събрание, и ще бъдат гласувани като решения на Народно събрание. Това ще се случи с цел да е ясно, че задължението е освен на държавното управление, само че и на партиите, които поддържат това държавно управление.

Държавата няма да затваря административно никакви централи на въглища, като електрически централи. Тези централи – без значение дали са държавни или частни, имат свободата да работят свободно, и пазарът ще реши кои ще останат.

“Никой, нито държавното управление, нито която и да е от партиите, не може да рискува такова нещо. Така че първите две точки значат, че системата ще работи устойчиво, добави министър председателят. Ще имаме базови мощности, колкото е належащо, с цел да може да работи енергийната система ”, сподели във вторник министър председателят Николай Денков.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС разяснява, че договарянията сред Министерски съвет и Европейска комисия за предоговаряне на териториалните проекти занапред стартира.

Делян Пеевски от Движение за права и свободи разяснява, че е удовлетворен, и че проблемите са решени. „ Всичко беше сполучливо за нас, надяваме се хората да са удовлетворени, считам, че митингите ще спрат ”, сподели Пеевски.

“Денков се държеше, като секретарка на Пеевски. КНСБ и част от частниците в бранша внезапно смениха посоката на говорене и подписаха съглашението,  “Мариците ” не го направиха ” сподели през вчерашния ден след срещата депутата от “Има подобен народ ” Тошко Йорданов.

“Животът ми е минал там. Няма по какъв начин да не държа за това, което е там. Искат да ни вземат бъдещето.

Това съобщи Пламен Станков от Топлоелектрическа централа “Марица Изток ” пред камерата на SafeNews.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР