Блогърът AcademeG проведе краш тест на употребяван седан Lada Vesta

...
Блогърът AcademeG проведе краш тест на употребяван седан Lada Vesta
Коментари Харесай

Руски автомобил vs. стълб или един нестандартен краш тест на употребявана Lada

Блогърът AcademeG организира краш тест на използван седан Lada Vesta от 2016 година по собствен личен способ. За да дефинира слабото място на автомобила, той беше разрушен в дирек със скорост 39 километра в час.

Седанът е бил закрепен на специфична платформа, инсталирана на релси. Ударът е върху шофьорската врата и B-колоната. В резултат на опита геометрията на каросерията е изцяло нарушена, вратата на лидера, прагът и покривът са съществено развалени. Но двете въздушни възглавници сработват вярно.

Слабото място на Vesta се оказва самоносещата каросерия, която не е направена от едно цяло парче метал, а има спойка в средата. Освен това във вратите на седана има единствено един железен усилвател.

По-рано Lada Vesta е беше подложена на краш тест, употребявайки метода ARCAP, който включва конфликт с неподвижна деформируема преграда с 40 % припокриване при скорост 64 километра в час.

Тогава моделът получи най-високата оценка от 4 звезди и означи 14,1 точки: " клетката " на кабината съвсем не беше деформирана, а кормилото и педалите се изместиха напълно леко в резултат на удара. Както общоприетите предни въздушни възглавници, по този начин и защитните колани се задействаха обикновено.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР