Близо триста момичета, отвлечени в петък от пансион в Джангебе,

...
Близо триста момичета, отвлечени в петък от пансион в Джангебе,
Коментари Харесай

279 момичета, отвлечени в Нигерия, бяха пуснати на свобода |

Близо триста девойки, отвлечени в петък от интернат в Джангебе, Северозападна Нигерия, бяха пуснати на независимост и се намират в постройката на районното държавно управление на щата Замфара, съобщи пред Франс прес губернаторът на този щат Бело Матавале.

" Радостен съм да разглася, че девойките са пуснати на независимост, те преди малко дойдоха в постройката на държавното управление и са в положително здраве ", съобщи Матавале пред публицист от Франс прес, който съумя да види освободените девойки.

" Общият брой на отвлечените от учебното заведение девойки е 279, всички те са тук с нас в този момент, за което благодарим на Аллах ", сподели още губернаторът.
Властите в началото обявиха, че отвлечените след офанзивата на въоръжени мъже против пансиона в щата Замфара девойки са 317.

Това е четвъртата офанзива против учебно заведение в Северозападна Нигерия за по-малко от три месеца.

Властите на Замфара нормално водят договаряния с незаконните банди, извършващи нападенията и се пробват да реализират с тях съглашения за прошка в подмяна на това да предадат оръжията си.

Именно управляващите на щата Замфара договориха през декември освобождението на 344 момчета, отвлечени от бандити от интернат в прилежащия щат Кацина.

При всяко от тези освобождавания управляващите отхвърлиха да са платили откуп на нарушителите, само че специалисти в областта на сигурността се съмняват в тези изказвания и се притесняват, че отвличанията ще се трансфорат в наклонност в тези региони, в които има последна беднотия.

Информацията е на Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР