Близо шестдесет от най-големите работодатели в България дойдоха днес в

...
Близо шестдесет от най-големите работодатели в България дойдоха днес в
Коментари Харесай

Наша фирма: С месечната заработка при нас студенти могат да си наемат квартира, а уикенда да отскачат на море в Гърция

Близо шестдесет от най-големите работодатели в България пристигнаха през днешния ден в Техническия университет – филиал Пловдив, с цел да предложат летен стаж и благоприятни условия за почасова и непрекъсната работа на бъдещите инженери и IT-специалисти. Форумът " Стажове “ се организира за десети път.

Индустриалните компании, които се показват тук имат дипломиран личен състав, общо надхвърлящ 22 000 чиновници и инженери. Най-големият шеф на конгрес " Стажове “ е компания Електроенергиен систематичен оператор ЕАД с личен състав от над 4000 висококвалифицирани експерти, следвана от АББ България ЕООД и КЦМ 2000 АД с по над 2500 чиновници, три компании на немската Либхер с общо 2320 чиновници, Елаците мед АД с 1850 чиновници и редица други.

При откриването шефът на Техническия университет – филиал Пловдив проф. доктор Въльо Николов съобщи: " Форум " Стажове “ е значим за нашите студенти, с цел да се приготвят по-добре в бъдещата си кариера. Но летните стажове носят плюсове и в образованието, тъй като студентите ни към този момент стартират да търсят от нас преподавателите по-задълбочени познания в избрани области. Форум " Стажове “ се организира за 10-ти път и се утвърди като добра форма на среща на студенти и работодатели. “

Форумът провокира необикновен интерес измежду бъдещите инженери и за час и половина след откриването му бе прегледан от над 350 студенти, като се чака че до края на работния ден ще го посетят още 500-550 бъдещи инженери.

Третокурсниците и четвърткурсниците от Техническия университет – филиал Пловдив към този момент са добре осведомени и знаят какво да търсят измежду огромния поток информация, предлаган от компаниите. Те обаче към момента се тормозят да питат за заплащането на летния стаж.

Първокурсникът Иван Гроздев учи в компетентност " Електротехника “ и е за първи път на подобен конгрес. Той споделя: " Оглеждам другите компании, с цел да преценява накъде мога професионално да се развъртвам. Аз към този момент си имам стажантска работа в Пловдив, само че това не пречи да видя и други благоприятни условия. Стажът ще ми даде освен възнаграждение, само че и информация по какъв начин мога и аз самичък да стартира собствен бизнес, когато завърша “.

Нуждите на индустрията  

Байрие Исмаил, началник на отдел " Човешки запаси “ във компания " Кяшиф ", град Джебел, е откровена: незабавно търсим инженери за третия ни цех, който след няколко месеца ще бъде подготвен. Тя споделя, че към този момент имат инженери, приключили в Пловдив, имат и стажанти, които са били при тях и е значимо още веднъж да ги привлекат. С месечната заработка в компанията студентите могат да си наемат квартира, а в събота и неделя могат да отскачат на море в близката Гърция, изяснява Байрие Исмаил.

Ивелина Балева – експерт " Човешки запаси “ в Оптикс – Панагюрище пък притегля студенти с друго – работа в комплицирания оптически отрасъл, тъй като Панагюрище е центърът на оптическата промишленост в България. " Най-често стажантите ни са от Пловдив и София, които употребяват споделено пътешестване, с цел да дойдат на работа. Имаме стажанти, които са правили при нас по два и даже три летни стажа. Защото им е забавно и тъй като плащаме добре “ - споделя Ивелина Балева.

На щанда на КЦМ 2000 АД изясняват на бъдещите стажанти, че през трите летни месеца ще получават заплата и обществени придобивки равни с тази на работещите в предприятието - храна, превоз, обществени осигуровки, надбавки за добра работа. А за най-силните студенти бе показана опция да аплайват за специфичните стипендии на металургичното дружество.

Работа плюс още образование – това е мощната страна на офертата на Айгер инженеринг, изяснява Десислава Шентова – HR експерт в машиностроителното дружество. Ние предлагаме в допълнение образование в личната ни Айгер академия, тъй че студентите получават още познания плюс заплащането, заключи тя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР