Близо месец бегачи от движението 5kmrun си пускат истински мустаци,

...
Близо месец бегачи от движението 5kmrun си пускат истински мустаци,
Коментари Харесай

Мустак-рън напомни на мъжете във Варна да се преглеждат редовно

Близо месец бегачи от придвижването 5kmrun си пускат същински мустаци, за Месеца на мъжкото здраве. Те бяха горди да се наредят на старта в Морската градина дружно с няколко дами с хартиени мустаци. Бягането в последната събота на ноември е известно като Мустак-рън и припомня на мъжете какъв брой е значимо да се преглеждат при уролог един път годишно. Профилактиката спомага за ранното разкриване на рака на простатата – едно от трите най-чести онкологични болести при мъжете.

За да ги поддържа и подтиква се включи в акцията с ваучери за безвъзмезден обзор при уролог. Медицинският център разполага с всичко нужно за диагностиката на онкологични болести при мъжете – специалисти-уролози, клинична лаборатория, бранш Образна диагностика с компютърен томограф и най-новия ядрено-магнитен резонанс във Варна и Североизточна България.

Варненският вятър и дъжда на 25 ноември не стопираха участниците - над 80 индивида пристигнаха в Морската градина за обичайното тичане в поддръжка на мъжкото здраве. Между тях – подрастващи спортисти, фенове на дългите дестинации, фамилии, германци-студенти по медицина, англоговорящи запалянковци. Дори едно семейство с количка с бебета, особено пригодена за тичане.

5kmrun е организация за свободно тичане в парковете в България, която има над 30 000 члена. Независимо от метеорологичните условия бегачите се събират всяка събота на старта. Всеки следи своето лично достижение, доста от хората практикуват и други спортове. Голяма част идват, с цел да бягат и по-късно да поприказват с другари и съидейници. Във Варна петте километра стартират от началото на централната алея до Станчовата алея и назад.

След финиша ваучерите за прегледи при уролог в бяха разиграни с лотария с номерата на участниците. За шанс първият от тях отиде у немска студентка по медицина, която също беше въвлечена в идеята. Част от ваучерите получиха млади мъже и дами, които ще ги дават на свои близки. Но такава е и задачата на самата акция – да ангажира колкото се може повече хора със угриженост за мъжкото здраве. Защото ранната диагностика е основна за сполучливото справяне с заболяването.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР