Близо един километър бракониерски мрежи са извадени от водите на

...
Близо един километър бракониерски мрежи са извадени от водите на
Коментари Харесай

Близо километър бракониерски мрежи с риба извадиха от язовир Ястребино

Близо един километър бракониерски мрежи са извадени от водите на язовир "Ястребино ". Водоемът край Антоново е обходен през нощта с лодка от доброволците на Централната рибноопазваща организация /ЦРОО/, клон Ястребино, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят им Шенол Хасанов.
Изваждането на мрежите е затруднило доброволците, защото са били сложени на разнообразни места в един от ръкавите на язовира. Извадена е и е върната във водата към 150 кг бяла риба и шаран.
"Ясно е, че мрежите са на един и същи човек - направени са по един и същи метод, сложени са еднотипно ", сподели Хасанов.
Мрежите са нарязани и предадени на полицията. Днес чиновници на ИАРА са ги иззели.
Доброволците чакат, че в дните към Никулден бракониерите ще се засилват. Така е било и предходната година, когато са направени най-големите удари, добави Шенол Хасанов. Той е безапелационен, че и акциите на доброволците от ЦРОО няма да спрат, макар студеното и влажно време. "Длъжни сме да пазим язовира, защото при започване на ноември го зарибихме с шаран за близо 2000 лв., събрани от донори ", напомни той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР