Близо два месеца след изборите Столичният общински съвет съвет продължава

...
Близо два месеца след изборите Столичният общински съвет съвет продължава
Коментари Харесай

След днешната среща: ГЕРБ-СДС са готови и за нови избори за СОС

Близо два месеца след изборите Столичният общински съвет съвет продължава да няма предедател, защото политическите обединения не могат да реализират единодушие по въпроса. В опит да бъде преодоляна рецесията през днешния ден беше проведена нова среща. Нейни основатели станаха общинските съветници Вили Лилков от " Синя София " и  Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация. 

Всички политически обединения в Столичния общински съвет, като се изключи " Възраждане " и на " Българска социалистическа партия за България ",  откликнаха на срещата, проведена от Карлос Контрера и от Вили Лилков. За първи път ГЕРБ-СДС вземат участие на среща с сътрудниците си по отношение на решение на проблемите със застоя в СОС заради липса на ръководител. Да бъде определен краткотраен ръководител на Столичния общински съвет до приемане на Бюджета на София за 2024 година е предлагането на Вили Лилков от " Синя София ". Той дефинира срещата като " добра " и е оптимист за това, че ще има определен ръководител на Столичния общински съвет. Карлос Контрера също допусна, че на 11 януари ще има решение на този проблем. Според ГЕРБ-СДС няма нищо ново, което не е казано до този миг. Те са подготвени и за нови избори. 

Георги Георгиев съобщи:

" Наистина е обидно да не престават да държат милион и половина жители заложници. Намерихме решение за водния цикъл, намерихме решение за план за над 100 милиона. Не може обаче все по този начин да продължава. Тези хора щяха да избавят София ". 

Антон Хекимян добави: 

" Тъй като питате за неустойката, малко метафорично господин Георгиев се изрече, само че в действителност неустойката в тази съответна обстановка " Спаси София " излиза от тяхната сглобка и това значи блокиране на процесите в ПП-ДБ. Ако те изоставен това ръководство, може би процесът ще придобие напълно друга форма, само че това са единствено хипотези ".

Според ПП-ДБ-СС всички в групата са единомислещи, че не е добре да има избори. Те също са за избиране на краткотраен ръководител. Андрей Зографски сподели: 

" Преди всичко, преди съдружното съглашение, това беше първата среща, на която участваха ГЕРБ, макар, че безусловно пет предложения бяхме изпратили преди този момент, на които те не се отзоваха. За страдание, видяхме един безусловно неконструктивен звук и метод от тяхна страна, в който желаят от нас следващо решение - ние сме дали към този момент няколко, само че те не дават нито едно и споделят: " Цялата отговорност е ваша ". Има някакво голямо несъгласие в техните думи и дейности. Заявяват, че са твърда съпротива, само че въпреки това желаят да ги молим за поддръжка ".

Преди 11 януари, за когато е планувано съвещанието на Столичния общински съвет, следва да има нова среща, която още веднъж ще провеждат Вили Лилков и Карлос Контрера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР