Близо час се чакаше на граничния пункт Маказа“ за влизане

...
Близо час се чакаше на граничния пункт Маказа“ за влизане
Коментари Харесай

Родопчани на пазар в Комотини, минаха на фета. Не е по-евтино, но...

Близо час се чакаше на граничния пункт „ Маказа “ за влизане в Гърция в събота. Дори се наложи да бъде отворен втори кулоар, с цел да не се образува километрична колона от коли с нашенци, написа 24rodopi.

В слънчевия февруарски ден едни пътуваха за крайбрежните селища като Фанари, с цел да похапнат морски блага и гръцки ястия в таверните на метри от морето. Други търсеха места за паркиране в задръстения Комотини, с цел да могат да се смесят с навалицата и шопинг опциите в центъра на града и локалния търговски център, прочут измежду туристите и като " комотинския мол ". Трети обичайно в събота посещават известния локален пазар. А някои просто пълнят за трети или четвърти път тази зима багажниците на колите си с мандарини, портокали и лимони, тъй като са на по-изгодни цени и по-добър усет, спрямо цитрусовата продукция на българските борси.
-->
Все повече стават българските жители, които на връщане пазарят в комотинските хранителни вериги, тъй като „ може и да е по-скъпо, само че всичко е по-качествено “.

Една и съща стока, от една и съща марка, само че създадена за Гърция е на по-високо равнище. Независимо, че някои от веригите супермаркети ги има и в Кърджали. Казват го от ден на ден и повече нашенци. Като се стартира от хранителените артикули и се стигне до препарати за миене, почистване, та чак до чипса.

А, да, и след признанието на производители, че сиренето у нас се оскъпява с 80 на 100 от комерсиалните вериги, а и качеството, разказано на етикета не подхожда на наличието в опаковката, гръцкото сирене фета заема уместно увеличено количествено наличие в багажниците на връщащите се от Гърция.

Във вечерните часове още веднъж имаше чакащи на „ Маказа “, прибиращи се по домовете си български жители.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР