Близо 900 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ,

...
Близо 900 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ,
Коментари Харесай

900 снегорина са обработвали междуградските пътища тази нощ


Близо 900 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ, с цел да се обезпечи сигурността на пътешестване при зимни условия, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Шофьорите би трябвало да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. Националният институт по метеорология и хидрология дефинира оранжев код и заплаха от поледици за областите Бургас и Сливен. Жълт код за снеговалежи и мощен вятър е за по-голяма част от Южна България, както и за областите Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Добрич и Варна.

Поради снегонавявания е лимитирано придвижването на всички коли през проход „ Троянски “.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да съблюдават отдалеченост и напътствията на контролните органи. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи. При нужда е допустимо да се стопира придвижването за осъществяване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните сектори, с цел да се избегне възникването на пътни произшествия. 27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР