Близо 84 млн. евро ще бъдат инвестирани за развитие на

...
Близо 84 млн. евро ще бъдат инвестирани за развитие на
Коментари Харесай

84 млн. евро ще се инвестират за развитие на граничните региони между България и Гърция

Близо 84 млн. евро ще бъдат вложени за развиване на граничните райони сред България и Гърция в интервала 2021-2027 година по програмата за съдействие Interreg Гърция – България.

Това разгласи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деляна Иванова. Заедно с Георгиус Зервос – общоприет секретар на Министерството на развиването и вложения в Гърция, зам.-министър Иванова съпредседателства онлайн съвещание на Съвместния програмен комитет, на който бе показан финалния вид на програмата. Тя ще финансира взаимни планове на национални и районни институции, локални управляващи, гражданския бранш и бизнеса от двете страни на границата.

Над 31 млн. евро от средствата ще бъдат вложени в стратегически инфраструктурни планове. Сред тях са правенето на механически план и капиталово изследване за рационализация на жп линията Радомир – Кулата. Ще бъде направена и умна система за наблюдаване на железопътната мрежа в действително време, която ще разрешава ранно разкриване на предпоставки за произшествия.

Вторият стратегически план планува доизграждане на основната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР