Близо 8000 ученици, учители, деца, културни дейци, студенти се очаква

...
Близо 8000 ученици, учители, деца, културни дейци, студенти се очаква
Коментари Харесай

Мега шествие за 24 май в Бургас: 8000 излизат по улиците на града

Близо 8000 възпитаници, учители, деца, културни дейци, студенти се чака да се включат в шествието на 24 май в Бургас. Това сочат предварителните записвания и подадената от образователните заведения информация. За съпоставяне, през последните години броят им е достигал най-много 5000 - 6000. Новината заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Той сподели, че ще има засилено полицейско наличие в града.

На 24 май улица " Васил Левски " ще е затворена за коли и по нея ще се позволява единствено пешеходно придвижване. Предстои да бъде взето решение дали да не бъдат затворени за коли и други дребни улички, пресечни на улица " Христо Ботев ".

Всеки шеф на образователно заведение ще получи схема и указания от кое място и по кое време да мине със своите ученици, с цел да има естествена пропускливост, без от това да страда празничната атмосфера. 10.30 е началният час на шествието.

Кметът е упълномощил на чиновниците в Центъра за видеонаблюдение на 24 май да наблюдават предпочитано къде има закъснение и запушване в придвижването на хора и коли, с цел да подават навреме информация на полицията и общинската дирекция " Управление при рецесии, публичен ред и сигурност ".

Органите на реда ще концентрират вниманието си и върху обичайните места за изпращане на зрелостниците - площада " Тройката ", експозиционния център " Флора ", пред културния център " Морско казино ", до паметника " Пантеон " в Морската градина, площада " Кирил и Методий ", както и дворовете на огромните учебни заведения.

От Областната дирекция на МВР-Бургас оповестиха, че ще обезпечат наситено наличие по цялото продължение на пътя към курортния комплекс Слънчев бряг.

Община Бургас приканва водачите на моторни транспортни средства, които на 24 май не са ангажирани с присъединяване в шествието или изпращане на зрелостник, да заобикалят прекосяване през местата, където се събират доста хора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР