Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в

...
Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в
Коментари Харесай

8000 км пътища са за ремонт

Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в спешно или предаварийно положение, съобщи районният зам.-министър Николай Шушков пред БНР.

" Трябва да се продължат започнатите инфраструктурните обекти - доизграждането на Автомагистрала " Хемус ", на скоростния път Ботевград - Видин, започване на нови обекти, които не търпят отсрочване. Затова се надяваме да бъдем финансирани от бюджета ", уточни той.

Шушков сподели още, че е неотложно разширение на автомагистрала " Тракия " от София до разклона за Автомагистрала " Марица " , само че с цел да се стигне до финансиране, би трябвало да се създадат предпроектни изследвания и да се приключи проектирането. Той добави, че по тази причина тази година не се чака да стартира реализирането на този план. По отношение на на автомагистрала " Тракия " Николай Шушков чака отстраняването на повредата да разреши придвижването да остане в спешната лента и да не се постанова изцяло затваряне до привършване на ремонта. Той обаче не се ангажира с краен период за това.
 100 км автомагистрали за ремонт
100 км автомагистрали за ремонт

500 милиона лв. ще би трябвало да вложи страната

" Автомагистрала " Европа " закъснява по редица аргументи. Ще се опитаме до края на годината да усвоим оптимално средства по оперативната стратегия, която финансира тази автомагистрала. Автомагистрала " Струма " - там се надяваме скоро да стартираме строителството на пътния възел при град Кресна, от южна страна в посока София ", съобщи също районният зам.-министър.

Той сподели още, че от декември досега са разплатени над 1,3 милиарда лв. на пътните компании . " Това бяха остарели отговорности. Спорът сега е за разплащания, които касаят главните поправки, направени без нужните строителни бумаги, без позволение за градеж, без съответния контрол... Нашето предпочитание е обектите, построени отвън строителните правила, да бъдат оповестени за търпими. Вече построени пътища, в случай че спазим напълно в този момент настоящия закон, би трябвало да ги разрушим и още веднъж да ги изградим. Нашето общество не може да си разреши това. Предложението се отнася единствено за обекти, които касаят инфраструктурно строителство ", изясни Шушков.

По думите му към настоящия месец са събрани 210 млн. лв. от електронни винетки и от тол системата, което е близо с 34% повече от същия интервал на предходната година.
 Вдигат с 50% тол таксите, след отлагането
Вдигат с 50% тол таксите, след отлагането

За директния трафик покачването ще е авансово плануваното, чака се то да влезе в действие след два месеца

" За първи път от съществуването на този метод на таксуване в България тежкотоварният трафик заплаща повече, в сравнение с винетните стикери ", означи Николай Шушков.

По-късно и от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството разпространиха информация за изявлението му пред националното радио. От известието излиза наяве, че  вса препоръчани към 3 милиарда лева за ремонт и създаване на пътища .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР