Близо 8000 километра от републиканската пътна мрежа са в аварийно

...
Близо 8000 километра от републиканската пътна мрежа са в аварийно
Коментари Харесай

МРРБ: Близо 8000 километра от републиканската пътна мрежа са в аварийно или предаварийно състояние

Близо 8000 километра от републиканската пътна мрежа са в спешно или предаварийно положение. Трябва да продължим започнатите инфраструктурни обекти – доизграждането на автомагистрала " Хемус ", пътя Видин – Ботевград и да стартираме нови обекти, които не търпят отсрочване. Надявам се да бъдем финансирани от бюджета. Ние сме и министерството на българските общини, които без наша помощ не биха се справили с бюджета. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков за БНР.
 
" В непрекъснат разговор сме с Министерство на финансите, изказахме съображенията си. В разискването на бюджета в Народното събрание могат да се дадат и нови оферти, само че се надяваме предлагането на Министерство на финансите в частта за пътно строителство да бъде подкрепено от народните представители ", добави той.
 
Разширяването на автомагистрала " Тракия " от София до разклона за автомагистрала " Марица " е неотложно, само че първо би трябвало да се създадат предпроектни изследвания и планиране. Няма да спрем да търсим средства и от европейските фондове, сподели още заместник-министърът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР