Близо 70% от португалските избиратели искат предсрочни избори след изненадващата

...
Близо 70% от португалските избиратели искат предсрочни избори след изненадващата
Коментари Харесай

Португалците искат предсрочни избори

Близо 70% от португалските гласоподаватели желаят предварителни избори след изненадващата оставка на министър-председателя от Социалистическата партия Антониу Коща, сподели изследване в четвъртък, като се чака президентът Марсело Ребело де Соуса трябваше да разгласи решението си по въпроса по-късно денем, предава Ройтерс.

, откакто прокурорите задържаха началника на неговия кабинет в границите на следствие на хипотетични противозаконни дейности, свързани с литиеви и водородни планове .

Прокурорите споделиха, че Коща също е обект на обвързвано следствие. Той отхвърли да е направил нарушаване.

От президента зависи дали ще разреши на Социалистическата партия, която има парламентарно болшинство, да сформира ново или краткотрайно държавно управление, или да разпусне Народното събрание и да свика избори.

Неговият кабинет сподели, че той ще се обърне към нацията след среща с неговия съвещателен орган, Държавния съвет. Срещата стартира в 15 часа. (17 часа българско време).

Проучване на Intercampus за вестниците Jornal de Negocios и Correio da Manha сподели, че 67,8% от гласоподавателите биха предпочели предварителни избори, до момента в който 25,7% биха предпочели социалистите да изберат нов министър председател и да сформира държавно управление.

Анализаторите също виждат изборите като най-вероятния вид, макар че Ребело де Соуса може да избере да даде повече време на социалистическата партия, за да бъде гласуван бюджета за идната година , към този момент утвърден от Народното събрание на първо четене.

Бюджетът включва по-ниски данъчни ставки за междинната класа, по-високи заплати в държавния бранш и обществени помощи.

Отделно, арестуваните по следствието, в това число близкият другар и съветник на Коща Диого Ласерда Мачадо, би трябвало да се явят пред съда в Лисабон в четвъртък. Те са обвинени в корупция и търговия с въздействие, обявиха от прокуратурата.
 Португалия резервира нулев Данък добавена стойност върху главните храни до края на годината
Португалия резервира нулев Данък добавена стойност върху главните храни до края на годината

Подкрепа за семействата и битка с инфлацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР