Близо 6300 са обажданията на Националната телефонна линия за деца

...
Близо 6300 са обажданията на Националната телефонна линия за деца
Коментари Харесай

Близо 6300 са се обадили на Националната телефонна линия за деца от началото на 2024 г.

Близо 6300 са позвъняванията на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) за първото тримесечие на 2024 година

Има повишаване както на позвъняванията, по този начин и на подадените сигнали за дете в риск, в първите месеци на годината, спрямо последното тримесечие на 2023 година, по данни на организацията.

Сигналите за дете в риск от 1 януари до 3 март са 405. За същия интервал са извършени близо 2100 съвещания. Над хиляда деца са потърсили консултация на Националната телефонна линия, като повече позвънявания са от момчета.

Въпреки че девойките търсят по-рядко консултантите, те по-често подават сигнали за дете в риск. Една от главните тематики, по които децата се обаждат са компликациите, които срещат в общуването както сред връстници, по този начин и с възрастните.

" Зад тези близо 6300 позвънявания стои нечия история. Често деца, които търсят консултантите на Линията имат потребност да бъдат чути и да поговорят с някого. Затова Националната телефонна линия за деца е толкоз значима и нужна както за тях, по този начин и за екипа на ДАЗД, който поставя старания за непрекъснатото ѝ рационализиране и надграждане. Защото НТЛД е мястото, където всяко дете и всеки възрастен, угрижен за дете, ще бъде изслушан и ще получи нужната поддръжка ", съобщи лекар Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

Цифрите демонстрират и обезпокоително повишаване на постъпилите 13 сигнали за самоубийство, както и 10 за самонараняване. За съпоставяне за цялата 2023 година сигналите за самоубийство са били 23.
 Близо 1200 са сигналите за деца в риск за 2023 година
Близо 1200 са сигналите за деца в риск за 2023 година

Над 26 000 деца са потърсили помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР