Близо 600 подписа срещу травеститите и хамалите на бул. „Христо

...
Близо 600 подписа срещу травеститите и хамалите на бул. „Христо
Коментари Харесай

Николай Николов: Събрахме близо 600 подписа срещу травеститите и хамалите за 4 дни

Близо 600 подписа против травеститите и хамалите на бул. „Христо Ботев“ и площад „Македония“ в София събра общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов за 4 дни. Той започва самодейността във вторник, 21-и август, и събира подписи на жители всеки ден до петък, 24-и август, по към четири часа дневно – по два заран и следобяд. Кампанията ще продължи и през идната седмица, само че от вторник до петък в часовете от 10,00 до 13,00 и от 16,00 до 18,00 часа на площад „Македония“ на тротоара пред входа на АПИ.

„Пропускаме понеделник, защото публично беше разгласен за ден на народен печал поради адската злополука край Своге, в която починаха 16 души. Бих желал да поднеса дълбоки съболезнования на фамилиите и околните на жертвите и да пожелая бързо възобновяване на пострадалите“, разяснява Николай Николов.

Според него, главният извод от 4-дневното събиране на подписи е, че търпението на жителите към този момент се е изчерпало и те са подготвени сами да се борят за сигурността си там, където живеят. „Имаше хора, които освен, че се подписваха против травеститите и хамалите, само че взимаха листове, с цел да събират от съседите си, които нямат опция да дойдат до нас, с цел да ни поддържат, разяснява той. – Истината е, че за тези 4 дни стана изрично ясно едно – в центъра на града ни царува безусловно безвластие. И до момента в който ръководещите се хвалят с ремонтите на ремонтите в центъра и с хубостта на „нова София“, жителите се усещат безусловно изоставени и незащитени от градската администрация. Хората, които идваха да се подписват се радваха, че най-сетне някой се е сетил и за техния проблем и прави някакви опити да го разреши“.

За четирите дни в срещи и диалози с жители Николай Николов е събрал информация за дузина други проблеми в региона. „Тази самодейност се оказа доста потребна, защото явно хората имат огромни проблеми, а няма към кого да се извърнат. Или виновните институции, към които се обръщат, по никакъв метод не реагират. И жителите изцяло са изгубили доверие в тези институции, разяснява още общинският консултант от Българска социалистическа партия. – Сред най-големите проблеми на жителите в региона са шумът от трамваите и разтрисането на постройките при прекосяването им. Много се оплакваха от „зелената зона“ по бул. „Македония“ сред площад „Руски паметник“ и площад „Македония“. В този регион местата за паркиране около трамвайната линия са насипани с пясък. При паркирането колите подвигат доста прахуляк и хората, които живеят в кооперациите в близост, са пандизчии в домовете си, тъй като не могат да си отворят прозорците.

Много недоволства имаше от самонастанили се клошари и бездомници по входовете на кооперациите и безспорната неспособност на виновните институции да се оправят с този проблем. С мен се свърза притежателят на винарната на ул. „Позитано“ №11А, в която преди няколко месеца избухна пожар. Помоли ме за помощ, защото не може да изгони от парцела си самонастанил се човек с душевен проблем, а опитите му да позволи казуса благодарение на институциите са безусловно напразни. Подобен проблем има и в две здания до хотел „Родина“, където също са се самонастанили хора. Има още доста неуредици, за които жителите споделят, и аз ги протоколирам за да опитам да оказа помощ в качеството си на общински консултант. Истината е, че за 4 дни видяхме същинското лице на столицата ни. Повърхностно центърът е бляскав, само че животът на хората е доста надалеч от стремежи от всички ни европейски стандарт. А приказваме за регион в центъра на София. Представете си какво е ситуацията в крайните квартали“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР