Близо 60 плажа по Южното Черноморие са безстопанствени това лято,

...
Близо 60 плажа по Южното Черноморие са безстопанствени това лято,
Коментари Харесай

Близо 60 плажа по Южното Черноморие са неохраняеми

Близо 60 плажа по Южното Черноморие са безстопанствени това лято, оповестява Българска национална телевизия. Основният проблем на тези линии е неналичието на водни спасители.

В разгара на сезона без такива остана плажът Силистар. Причината за това било техническо разминаване сред водната работа и концесионера. Именно през август обаче морето е най-опасно, заради което са се случили няколко случая.

Спасителите, които след известна пауза още веднъж са на линията, предизвестяват, че плажът край Силистар е един от най-посещаваните, само че и измежду най-опасните.

По данни на регионалната администрация от над 100-те плажа по Южното Черноморие оповестени като неохраняеми са повече от половината - 57.

Областният шеф на Бургас Вълчо Чолаков изясни, че най-посещавани от тези 57 са 7 плажа, за които е обезпечено водно избавяне до края на септемвр и - по два поста в дейния сезон с по двама спасители, а в отвън дейния сезон - по един пост.

Концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров предлага плажовете, които са неохраняеми, в първия миг да бъдат предлагани на охраняемите в съседство , защото те разполагат с нужното съоръжение за спасителите, с плавателно средство, както и с здравно лице разполагаем.

Предложението ще бъде изпратено до министъра на туризма, с цел да може до идващия сезон процедурата да се задейства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР