Близо 6 години след взрива в базата за утилизация жителите

...
Близо 6 години след взрива в базата за утилизация жителите
Коментари Харесай

Откриха невзривени снаряди край Петолъчката

Близо 6 години след гърмежа в базата за утилизация жителите на региона не престават да намират снаряди.

Според формалната информация от полицията, е намерено едно взривно устройство и железен предмет.

От Община Стралджа осведомиха, че откритите снаряди са наоколо до паметника на Панайот Хитов, където единствено след няколко дни ще бъдат маркирани 140 години от Освобождението.

"Просто е ужасно да се мисли, че към момента не престават да излизат невзривени - това би трябвало да се подчертае, невзривени снаряди. Шест години след тази повреда и да продължаваш да намираш, това значи, че някой не си е приключил работата ", разяснява зам.- кметът Гроздан Иванов, представен от БНР.

От полицията уведомиха още, че са осъществени всички процедури и взривното устройство е обезвредено от експерти.

На 5 юни 2012 година в склада за неутрализиране на муниции на "Берета трейдинг ", който се намира сред Петолъчката и стралджанското село Лозенец избухна мощна детонация, последвана от вторични по-малки. 18 души пострадаха, а трима починаха . Нанесени бяха имуществени вреди за към 62 милиона лв..

Пред съда като обвинени застанаха притежателят на компанията, стопанисваща базата за утилизация на муниции, Десислав Делев и изпълнителният шеф Иван Пеев. Според прокуратурата те не са взели нужните ограничения за сигурност при работа с муниции, тъй като са позволили бомбите да бъдат разглобявани, а по контракта за утилизация е трябвало да бъдат унищожени посредством взривяване.

Все още няма отговорни, тъй като делото ще се гледа още веднъж - за трети път.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР