Близо 5200 проверки извършиха за 3 дни инспектори от държавните

...
Близо 5200 проверки извършиха за 3 дни инспектори от държавните
Коментари Харесай

Близо 5200 проверки за 3 дни извършиха служителите от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

Близо 5200 инспекции направиха за 3 дни инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите.

Проверките са осъществили в интервала от 31-и май и 2-и юни. В резултат на контрола са формирани 77 акта и 15 констативни протокола.

Инспекциите по Закона за горите на чиновниците в държавните предприятия са общо 2 810 инспекции. Проверени са 1460 обекти за рандеман на дървесина, 1045 транспортни средства, 6 ловци, един риболовец и 298 други физически лица. Съставени са 37 акта и са арестувани 13,30 плътни кубически метра обла дървесина, 28,63 пространствени кубически метра дърва, две каруци и два моторни триона.

В същия интервал инспектори от районните дирекции по горите в страната са направили общо 2 388 инспекции. През надзор са минали 182 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 418 обекта за рандеман на дървесина, 919 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 218 рибари и 651 физически лица.

В резултат на осъществените действия по надзор върху опазването на горските територии и дивеча, за горепосочения интервал, чиновниците на РДГ са съставили общо 15 констативни протокола и 40 акта за открити административни нарушавания, от тях 35 акта по Закона за горите и 5 акта по Закона за рибарството и аквакултурите. Основно откритите с актове нарушавания са за рандеман на дървесина на немаркирани дървета, за предпазване на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, за превозване на дървесина от транспортни средства, с нефункциониращи GPS – устройства, за неотговарящи на нормативните условия системи за видеонаблюдение на обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина и други.

Задържани са общо 5 плътни кубически метра обла строителна дървесна, 1,10 пространствени кубически метра дърва за огрев и едно моторно транспортно средство.

Горските чиновници от Регионална дирекция по горите – Стара Загора са задържали нелегално добити 5 плътни кубически метра строителна дървесина от кедър. Нарушението е установено при рутинна инспекция в обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, намиращ се в гр. Стара Загора. Инспектиращите са открили, че дървесината, която се е намирала в склада не е съпроводена с превозен билет и не е маркирана с контролна горска марка, индустриална марка или общинска марка. По случая е формиран акт, с който е арестувана противозаконната дървесина.

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София при осъществяване на инспекция в землището на село Буново, община Мирково на лек автомобил установяват нарушаване по Закона за горите. Проверяващите откриват, че транспортното средство транспортира един тримерен кубически метър дърва за огрев от бук и зелена дугласка, немаркирани с контролна горска марка, индустриална марка или общинска марка и непридружени с превозен билет, доказващ законният ѝ генезис. Съставен е акт на лидера на транспортното средство, с който са арестувани дървесината и автомобила.

За същия интервал от време три екипа горски чиновници са ревизирали общо 248 транспортни средства, натоварени с дървесина на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите – Пазарджик. В хода на инспекциите не са установени нарушавания на горското законодателство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР