Близо 5000 гласа подкрепа е получила онлайн-петицията на учители от

...
Близо 5000 гласа подкрепа е получила онлайн-петицията на учители от
Коментари Харесай

Учителите се обявиха против идеята да посещават домовете на отсъстващи от клас деца

Близо 5000 гласа поддръжка е получила онлайн-петицията на учители от страната против концепцията на просветното министерство от идната образователна година педагозите да обикалят всекидневно домовете на деца, отпаднали от просветителната система за да бъдат върнати в нея. Автори на петицията са учители от три ''Фейсбук'' групи, в които, по техни данни, членуват 28 000 педагози.

,,Работното място на учителя е учебната постройка, липсва ясна формулировка на термина деца в риск от отпадане, подготвени сме да търсим правата си по правосъден път ", пишат в петицията педагозите. Те недоумяват въз основа на какво е решено да бъдат придружавани два пъти седмично от служител на реда при визитите в домовете на децата и питат - в случай че служителят на реда не разполага със заповед за обиск - на какво съображение ще изискват от фамилиите да бъдат допускани в жилищата им?

Педагозите настояват още, че се основават условия за възникване на в допълнение напрежение в учителските колективи, на неприятна колегиална атмосфера и на още по-дълбоко съмнение сред учителите и родителите.

С позиция по тематиката излезе ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура Диян Стаматов. Според него в учебните заведения би трябвало да има експерт за бърза и директна връзка с родителите на деца с безпричинно неявяване, осведоми БНР.

Стаматов добавя, че е време парламент и общини да се замислят за глоба на родителите, които не подсигуряват визитата на децата им в учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР