Близо 5 млн. чуждестранни туристи са посетили България в периода

...
Близо 5 млн. чуждестранни туристи са посетили България в периода
Коментари Харесай

5 милиона чуждестранни туристи посетили България от началото на годината

Близо 5 млн. задгранични туристи са посетили България в интервала януари - юли, като се регистрира растеж от 7,2% % по отношение на същия интервал на предходната година. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред " ТВ Европа ".

" На фона на миналогодишния връх е извънредно достижение и се движи в границите на нашите прогнози за нарастване от 7 до 10 на 100 ", уточни още тя. И разясни, че най-големи повишавания има от водещите пазари. Посещенията от Гърция се усилват с 10%, толкоз е и растежът от Германия. При Англия растежът се движи към 20 на 100, сходни са данните за нарастванията и от пазарите Полша и Чехия. Ръст от 5 на 100 се следи и при визитите от Русия.

Освен това прогнозите са в интервала от май до октомври българите да осъществят над 5,7 млн. Нощувки. Това значи към 2 млн. българи да почиват в страната, главно по Черноморието, уточни министър Ангелкова. И разясни, че се чака да се осъществя повишаване от към 4,5-5 на 100 по отношение на предходната година. Мисля, че е добре и демонстрира резистентност, към която ние се стремим и работим интензивно, разяснява министърът. И уточни още, че с дейностите, които подхващаме във връзка с законодателството, с цел да улесним бизнеса, и рекламата ще допринесат точно за реализиране на плавни растежи всяка година.

" Приходите от туризъм от януари до юни са 2,4 милиарда лв., което е с 12,3% повече по отношение на същия интервал на 2016 година Това демонстрира, че малко по малко България се трансформира в дестинация, която предлага първокласен артикул, а не е нискобюджетна ", разяснява министърът.

Тя добави, че упованията са тази наклонност да се резервира до края на годината и растежът на приходите да изпревари нарастването в броя на туристите.

" Сезонът протече сполучливо ", заключи министърът.

Ангелкова сподели още, че тази година недоволствата в областта на туризма са доста по-малко по отношение на предходната година. По данни на Комисията за отбрана на потребителите единствено към 5% от общите нарушавания са свързани с туризма.

" Това дава учредения да считаме, че всички представители в бранша обръщат от ден на ден внимание на спазването на закона ", разяснява министър Ангелкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР