Близо 460 хиляди лева са преведени на училища и детски

...
Близо 460 хиляди лева са преведени на училища и детски
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на здравните специалисти в училища, детски градини и ясли в община Монтана

Близо 460 хиляди лв. са преведени на учебни заведения и детски градини в община Монтаназа компенсации на учители и други чиновници при пенсиониране, заяви кметът Златко Живков.

Сумата е забележителна защото компенсациите са разнообразни, само че от време на време стигат до 60 хиляди лв. на човек.

Актуализирани са заплатите на всички чиновници в областта на общинското опазване на здравето, в детските ясли и в здравните кабинети на учебните заведения. Увеличението е със задна дата от 1 май.

Завършват последните поправки в постройките преди началото на образователната година. Почистват се дворовете на образователните заведения. С министерско разпореждане са отпуснати малко над235 хиляди лв. за ремонта на фасадата на най-старото учебно заведение в Монтана – І-во главно учебно заведение. Половината от средствата към този момент са преведени. Предстои провеждането на социална поръчка за реализатор на обекта.

В град Монтана ще бъдат отворени два нови паркинга, заяви още кметът Живков. Те са пред бл. „ Геолози ” и на бл. 42 в „ Младост 2 ”. Възстановено и ново построено осветяване има на четири места в града. Пред и в двора на детска ясла №1, на два сектора отул. „ Стефан Стамболов ” и предбл. 18 в кв. „ Младост 1 ”. Продължават ремонтите на уличното осветяване в селата.

Държавата е превела 101 хиляди лв. на община Монтана за организацията на изборите. Средствата са с 60 хиляди по-малко от декларираните, посочи кметът Живков. Изобщо не са планувани разноските за защитни ограничения против коронавирус.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР