Близо 450 домоуправители ще получат дезинфектанти от Община Варна във

...
Близо 450 домоуправители ще получат дезинфектанти от Община Варна във
Коментари Харесай

Близо 450 домоуправители ще получат дезинфектанти в квартал Аспарухово

Близо 450 домоуправители ще получат дезинфектанти от Община Варна във варненския квартал Аспарухово. Това стана ясно от обява на кмета на региона Ивайло Маринов в обществената мрежа.

" Уважаеми съграждани, от през днешния ден, поетапно, на всички етажни собствености в регион „ Аспарухово “ ще бъдат раздадени дезинфекциращи средства, обезпечени от Община Варна. Наш ангажимент е да ги разпределим сред домоуправителите, които би трябвало да се грижат за хигиенизиране на жилищните входове, съгласно заповед на кмета Иван Портних.

Близо 450 са входовете на жилищни здания на територията на регион „ Аспарухово “, от които 274 са записаните. Приоритетно започнахме от тях, като поетапно препарати ще бъдат раздадени на всички входове, без изключение.

Разясняваме на домоуправителите по какъв начин се подготвят разтворите. Моля, да се съблюдават инструкциите!

В региона е основана нужната организация за предварителна защита против ковид. По предписание на Министерството на здравеопазването и кмета на Община Варна още в понеделник сме прозвънили всички домоуправители на входове. Към всеки един от тях сме издали наставление за разчистване и дезинфекциране на общите елементи.

Към момента единствената работеща социална постройка в „ Аспарухово “ е тази на районната администрация. Общите елементи, гишета, асансьори, парапети, дръжки на порти и бутони на асансьорите се дезинфекцират на всеки 40 минути. Три пъти на ден подовете се почистват с препарати на хлорна основа.

Осъществяваме ежедневен надзор на работещите магазини в квартала. Следим за постоянната стерилизация на пространствата, както и дали се съблюдават напътствията за попречване скупчване на хора.

Към момента не сме открили нарушавания.

Благодаря на всички, които се отнасят отговорно към обстановката. Спазвайте условията и бъдете дисциплинирани. Бъдете здрави, пазете себе си и своите близки! ", написа кметът на кв. " Аспарухово " Ивайло Маринов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР