Близо 400 са кандидатите за депутати от Варненска област. За

...
Близо 400 са кандидатите за депутати от Варненска област. За
Коментари Харесай

Кои са кандидатите за варненски депутати

Близо 400 са претендентите за депутати от Варненска област. За присъединяване в изборите на 2 октомври се записаха 28 партии и обединения, както и един самостоятелен претендент.

На парламентарните избори предходната година „ Продължаваме промяната ” получи над 45 500 гласа, вкарвайки в Народното събрание петима народни представители. Листата им още веднъж се води от Даниел Лорер, който беше министър на нововъведенията и растежа в кабинета на Кирил Петков. След него са депутатите от 47-то Народно заседание Калоян Икономов, Антон Тонев и Снежана Апостолова. На пето място е някогашният регионален шеф на Варна Благомир Коцев, а шести е Кирил Симеонов. В предходния парламент той беше варненски народен представител от „ ИТН ”, само че напусна парламентарната група.

Водач на листата на ГЕРБ-СДС е зам.-председателят на партията Даниел Митов. След него са спортният министър в кабинета „ Борисов ” Красен Кралев и досегашните депутати в предходните три Народното събрание Павел Христов, Славена Точева и Бранимир Балачев. В предходния парламент ГЕРБ-СДС вкара четирима депутати от Варна, а за листата гласоподаваха близо 42 000 души.

Зам.-председателят на „ ИТН ” Тошко Йорданов оглавява листите във Варна и Пловдив-област. На второ място в морския град още веднъж е офицерът от запаса Александър Александров, който беше народен представител в предходните три Народното събрание. На трета позиция е Димо Хътов, който също е офицер от запаса. На последните парламентарни избори предходната есен „ ИТН ” завоюва два мандата във Варна. Партията беше трета политическа мощ с близо 17 000 гласа.

За лидер Българска социалистическа партия залага на Борислав Гуцанов, който в последното Народно заседание беше единственият варненски народен представител на партията. Тогава за нейната листа гласоподаваха по-малко от 14 000 души. След Гуцанов са ръководителят на Градския съвет Павел Раличков и някогашният кмет на Провадия Филчо Филев.

Лидерът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов още веднъж ще води кандидат-депутатската листа във Варна. В предходния парламент той беше единственият народен представител на партията от морския град. След него са локалните общински съветници Николай Костадинов и Юлиян Губатов. За „ Възраждане ” предходната есен гласоподаваха над 10 500 гласоподаватели.

Листата на „ Демократична България ” се оглавява от съпредседателя на обединението и водач на ДСБ ген. Атанас Атанасов. На второ място е Стела Николова, която със мощен преференциален избор стана народен представител в 45-то и 46-то Народно заседание. В последния парламент обединението имаше единствено един народен представител, а за листата гласоподаваха по-малко от 9 200 гласоподаватели.

Близо 2 000 гласа по-малко получи предходната есен листата на Движение за права и свободи. Тя още веднъж се води от Ерджан Ебатин, който има няколко следващи депутатски мандата.

Листата „ Български напредък ” се оглавява от зам.-областния шеф Александър Николов. Той зае този пост при започване на февруари като предложение на „ ИТН ”.

Бившият омбудсман Мая Манолова е лидер на листата на „ Изправи се България ”, а тази на Вътрешна македонска революционна организация се оглавява от съпредседателя на партията Искрен Веселинов.

Единственият самостоятелен претендент за народен представител е притежателят на „ Ретро музей “ Цветан Атанасов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР