Близо 4 години дворът на ловешкото основно училище Димитър Димов

...
Близо 4 години дворът на ловешкото основно училище Димитър Димов
Коментари Харесай

Община Ловеч бави ремонт в училищен двор

Близо 4 години дворът на ловешкото главно учебно заведение " Димитър Димов " е строителна площадка и развиване по казуса няма. Там е почнало строителство на спортна зала и цялостна рехабилитация. Проектът е финансиран с европейски средства за над 1,4 млн. лв. и трябваше да е завършил напролет на 2019 година, или 10 месеца след направената първа копка. Изпълнителят обаче се оказал неточен и договорът с него е преустановен. В същото време са му изплатени над половината от плануваните средства.

Впоследствие от общината са оповестили нова социална поръчка и е определен различен реализатор, който е трябвало да довърши обекта за три месеца. Новият търг е за 900 000 лв.. Няма обаче информация с изпълнителя да е подписан контракт и по тази причина на процедура от юни 2020 година до през днешния ден обектът е замразен.

Преди месец общинският консултант от Българска социалистическа партия Минчо Казанджиев насочи особено запитване по време на сесията на Общинския съвет в Ловеч до кмета Корнелия Маринова за сагата.

Учениците не престават да не учат в часа по физическо образование и спорт пълноценно, а мястото е рисково за преминаващите. Ръководството на учебното заведение вижда и отлив на първокласници поради неуредиците.

" Това продължава от години, а прокуратурата получава награди. Като общината ", разяснява проблема Милко Недялков, зам.-областен шеф на Ловеч.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР