Близо 3000 представители на синдикати от различни професионални сфери протестираха

...
Близо 3000 представители на синдикати от различни професионални сфери протестираха
Коментари Харесай

Хиляди румънци протестират срещу преноса на осигурителната тежест изцяло върху служителите

Близо 3000 представители на синдикати от разнообразни професионални сфери стачкуваха през днешния ден в центъра на Букурещ против желанието на държавното управление да трансферира вноските за обществено обезпечаване от работодателите към чиновниците, съобщи организация " Аджерпрес ".

Планът на кабинета е от 1 януари осигуровките да станат 35% вместо досегашните 39.25%. Едновременно с това обаче те ще бъдат заплащани напълно от чиновниците, до момента в който до момента се поделяха сред тях и работодателите, прецизира организация " Ройтерс ".

Протестът е проведен от Националната синдикална конфедерация " Картел Алфа " и се състоя на Площада на успеха, където се намира постройката на държавното управление.

Те скандираха и носеха плакати с надписи като " Не премахвайте купоните за храна ", " Направете опазването на здравето приоритет ", " Правото на договаряния не предстои на договаряния ".

Исканията на синдикатите са прекъсване на прехвърлянето на обществените осигуровки от работодателя към служителя, деблокиране на договарянията и подписване на групови трудови контракти на всички равнища. Синдикалистите също по този начин са недоволни от наредбите на закона за заплатите в държавния бранш и закона за обществения разговор.

Според профсъюзите посредством прехвърлянето на обществените осигуровки от работодателя към служителя ще бъдат обезвредени нарастванията на работните заплати.

Стотици медици и преподаватели стачкуваха през последните дни в Букурещ и редица други градове с претенции за по-високо възнаграждение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР