Близо 300 са украинските бежанци, които са настанени в частни

...
Близо 300 са украинските бежанци, които са настанени в частни
Коментари Харесай

Близо 300 украински бежанци са настанени в частни домове в област Пазарджик

Близо 300 са украинските бежанци, които са настанени в частни домове в седем общини в област Пазарджик. Контактни групи на обществените служби са посетили част от адресите за определяне на потребностите им.

Според информация на Областния спешен щаб обществените служби са открили контакт със 132-ма украински жители. 25 от тях са декларирали предпочитание да работят, седем към този момент са си намерили работа. Трима украинци са получили обществена помощ.

Според общинския консултант Атанас Шопов, който от половин месец е обезпечил заслон на 10 украинци, това е статистика, която се разминава с действителността:

" До момента е учудващо, че никой не ги е потърсил, а непрекъснато се дава по медии, по малките екрани, какъв брой броя били, по какъв начин страната е застанала до тях, зад тях, пред тях. Това са едни клишета най-малко за мен, от първо лице. Това не е действителната истина ".

Към момента издръжката на бежанците се поема напълно от българите, обезпечили заслон:

" Аз се оправям, само че може би има хора, които са настанили украински фамилии и нямат финанси, тъй като действително излизат непредвидени разноски, а те не са дребни и би трябвало поне да им се помогне ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР